Prvi sastanak G7 i internetskih giganata: Dogovoren plan za blokadu terorističkog sadržaja

Prvi sastanak G7 i internetskih giganata: Dogovoren plan za blokadu terorističkog sadržaja
ZEMLJE G7 i velike internetske tvrtke složile su se u petak o planu kojim bi se trebalo blokirati sadržaje terorističkog karaktera, objavila je u petak Italija koja trenutno predsjedava G7.
 
Predstavnici Googlea, Facebooka i Twittera te ministri unutarnjih poslova zemalja G7 okupili su se u četvrtak i petak na Ischiji, talijanskom otoku u vodama ispred Napulja, gdje je donesena odluka o zajedničkoj provedbi plana djelovanja u cilju blokade "sadržaja terorističkog karaktera", kazao je novinarima talijanski ministar unutarnjih poslova Marco Minniti.
 
"Internet je važno sredstvo novačenja, uvježbavanja i radikalizacije stranih boraca"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovo je prvi put da se zemlje G7 i predstavnici glavnih internetskih operatera i društvenih mreža sastaju oko istog stola", rekao je zadovoljno Minniti podsjećajući da je "internet važno sredstvo novačenja, uvježbavanja i radikalizacije stranih boraca".
 
"Susret s internetskim operaterima bio je više nego zadovoljavajuć", nastavio je on, izrazivši žaljenje zbog činjenice što Islamska država cirkulira internetom "kao riba u vodi".
 
Sudionici sastanka G7 u petak su razgovarali i o prijetnji koju predstavljaju strani borci u bijegu nakon pada nekoliko džihadističkih uporišta u Iraku i Siriji. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara