MINISTRICA BEZ VOZAČKE

Gabrijela Žalac je prije 10 dana autom udarila dijete. Što se čeka?

Gabrijela Žalac je prije 10 dana autom udarila dijete. Što se čeka?
Foto: Pixsell/Edina Zuko/123rf

PRIJE točno deset dana dogodila se prometna nesreća u Vinkovcima, u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac, a u kojoj je teško stradala 10-godišnja djevojčica. Unatoč protoku vremena policija i dalje ne želi otkriti kojom brzinom je vozila ministrica, a i dalje se ne zna hoće li protiv Gabrijele Žalac, koja je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom, biti podignuta kaznena prijava.

Odluka na vagi DORH-a

Iako su poznati gotovo svi aspekti prometne nesreće i policija je već treći dan slučaj prometne nesreće proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, i dalje nije poznato hoće li se procesuirati Plenkovićeva ministrica.

Podsjetimo, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac privatnim je automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu 6. ožujka ove godine u Vinkovcima. Nesreća se dogodila u 10 sati ujutro, u ulici sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima, kod kućnog broja 49. Policija je prvotno objavila da je djevojčica neoprezno prelazila cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. U nesreći joj je slomljena desna potkoljenica.

Iz vlade su prvo rekli da se Gabrijela Žalac odmah nakon prometne nesreće čula s premijerom Andrejom Plenkovićem i da nije podnijela ostavku, niti to itko u vladi očekuje. Dva dana nakon prometne nesreće, Gabrijela Žalac je promijenila priču, kazavši kako je premijeru odmah nakon nesreće ponudila ostavku, odnosno mandat na raspolaganje. U teatralnom činu, nakon suza ministrice ispred kamera, premijer je odbio njenu ostavku.

Izvidi i dalje traju

No iako se vlada požurila zataškati ovu aferu, tvrdeći kako se nesreća mogla dogoditi svakome, još nije poznato hoće li u ovom slučaju reagirati Općinsko državno odvjetništvo koje i dalje važe hoće li procesuirati ministricu ili neće.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima u svezi prometne nesreće koja se dogodila 09. ožujka 2019. oko 10,00 sati u Vinkovcima zaprimilo je posebno izvješće te sukladno Zakonu o kaznenom postupku po istome postupa, a postupanje tijekom izvida je tajno. O rezultatima izvida u predmetu će javnost biti pravovremeno obaviještena. ", stoji u odgovoru kojeg smo danas dobili od vinkovačkog Općinskog državnog odvjetništva. Odgovor je isti kojeg smo dobili i prije pet dana.

Zanimljivo je kako se naglašava da će javnost biti "pravovremeno" obaviještena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara