Gađano strogo središte Bagdada

NEKOLIKO desetaka granata palo je u nedjelju sredinom dana na trgovačku i stambenu četvrt u središtu Bagdada, izvijestili su novinari Reutersa koji se nalaze na mjestu događaja, a iračka strana izvješćuje o uništenju 16 irakčih tenkova i 50 ubijenih američkih vojnika.

Granate američkih vojnih snaga, pale su samo nekoliko kilometara sjeverno od hotela u središtu Bagdada u kojemu borave novinari. To je prvi put tijekom 18-dnevnog rata da su granate pale u samo središte iračkog glavnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iračke vojne snage tijekom noći su uništile ili oštetile 16 američkih tenkova u blizini bagdadske zračne luke, pri čemu je poginulo 50 američkih vojnika, izjavio je u nedjelju irački ministar informiranja Mohamed Said al-Sahaf.

On je na konferenciji za novinare kazao kako su irački borci "uništili šest, a oštetili 10 američkih tenkova te ubili 50 neprijateljskih vojnika". Također je izvijestio da su iračke trupe oborile dva američka helikoptera Apache u gradu smještenom južno od Bagdada te da su u središnjem i južnom Iraku u borbama uništile velik broj tenkova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara