Gaf urednika HTV-ovog Dnevnika: Goran Milić izostavio vijest o terorističkom napadu u BiH

Tekst: J. Š.
Foto: Arhiva

DOK SU apsolutno svi mediji jučer kao udarnu vijest imali teroristički napad u Bosni i Hercegovini, državna dalekovidnica dotičnu vijest u svome središnjem Dnevniku nije ni spomenula.

Zašto je došlo do takvog propusta izgleda nikome nije jasno - ni glasnogovorniku HRT-a Danku Družijaniću koji nas je uputio na urednika, ali ni samom uredniku nedjeljnog Dnevnika Goranu Miliću.

Nakon pokušaja da nam objasni kako jednostavno nije znao kako da intonira tu vijest, pa je "eto tako prošlo vrijeme", Milić je konačno na kraju razgovora jednostavno kazao: "Mea culpa".

"Pa htio sam vidjeti što je točno vezano uz tu vijest. Problem je u intonaciji vijesti za koju se nisam mogao odlučiti. Je li tu riječ o mafijaškoj svađi ili da je intoniram kao da je al-Qaida pred vratima Hrvatske? Kako u BiH imam dosta prijatelja i veza, čekao sam da mi se netko od njih javi i tako je prošlo vrijeme", pokušao je objasniti Milić da bi na kraju jednostavno zaključio: "Mea culpa".

Podsjetimo, jučer u Bugojnu je Haris Čaušević, pripadnik tamošnje radikalne islamske vehabijske skupine, aktivirao eksplozivnu napravu. U eksploziji je poginuo 41-godišnji policajac Tarik Ljubunčić, dok je još šestero ljudi lakše ili teže ozlijeđeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara