galerija "ulrich" predstavlja se izložbom "likum-ove generacije 2003."

Galerija "Ulrich" otvorila je večeras zadnju ovogodišnju izložbu: "LIKUMove generacije 2003.", na kojoj se predstavljaju 83 autora likovna umjetnika, člana LIKUMa, HDLUa i ULUPUHa.

Na izložbi sudjeluju umjetnici svih dobnih skupina pa stoga i nosi naslov "LIKUM-ove generacije", rekla je voditeljica Galerije Jasna Gubez koja je i otvorila izložbu.

Izložene su slike, skulpture i keramoskulpture, a svaki se umjetnik predstavio s jednim radom.

Po riječima Jasne Gubez, radovi su nastali u zadnje dvije godine, a zastupljene su gotovo sve slikarske i kiparske tehnike, primjerice crteži, grafike, akvareli, gvaševi, drvo, bronca, terakota, staklo i drugo. Portreti, pejsaži, mrtva priroda, religija, neke su od tema koje se pojavljuju na radovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gubez je istaknula kako je to osma izložba "LIKUM-ove generacije". Naime, kako je objasnila, s takvim je revijalnim izložbama, u kojima se skupno predstavljaju djela nastala u zadnje vrijeme, galerija "Ulrich" startala osamdesetih godina, no za vrijeme Domovinskog rata s takvim se izložbama nakratko prestalo.

Upravitelj LIKUM-a Vilibald Žekar naglasio je kako je izložba i prilika da ta udruga proslavi i svoj mali jubilej, odnosno 55 godina od osnutka.

Izložba je otvorena do 30. prosinca.

(Hina) sdju ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara