Gasitelji većim dijelom pogasili požar u blizini nacionalnoga parka Paklenica

POŽAR u blizini Nacionalnoga parka Paklenica koji je nastao na miniranome području Vrh Stap-Stapina u Ličkosenjskoj županiji u utorak gasitelji su većim dijelom pogasili, izvijestio je jutros Državni vatrogasni operativni centar Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Tijekom noći udar munje izazvao je manji požar niskoga raslinja kod Blata na Korčuli koji nadziru lokalne vatrogasne snage. Razmjeri požara nisu utvrđeni.

I drugi požar u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - kod Metkovića na području Bijeli Vir-Zažablje pod nadzorom je gasitelja iz Metkovića, Slanog i Intervencijske vatrogasne postrojbe MUP-a. U požaru je izgorjelo oko 20 hektara trave, niskoga raslinja i borovine.

Na području Splitsko-dalamtinske županije kod mjesta Lučani na sinjskome području oko šest sati ujutro nastao je požar koji je zahvatio oko šest hektara niskoga raslinja. Požar gase vatrogasci iz Sinja.

Požar koji se prije tri dana proširio iz Federacije Bosne i Hercegovine i dalje je aktivan, a opožarena površina s obje strane granice iznosi oko 300 hektara.

Sinoć oko 19 sati ugašen je požar koji je jučer tijekom poslijepodneva nastao kod Bola na otoku Braču u kojemu su opožarena tri hektara niskoga raslinja i šume. Požar je gasio i jedan protupožarni zrakoplov - kanader.

Požar na predjelu Dolac na Dinari u Županiji šibensko-kninskoj nastao u graničnome području prema Federaciji Bosne i Hercegovine većim je dijelom saniran. Opožareno je oko 50 hektara niskoga raslinja i šume, a požar je aktivan i prema Federaciji BiH. Tijekom noći određeno je dežurstvo gasitelja iz Knina.

Ugašen požar na brdu Plišivica kod sinjskoga naselja Lučani

Na brdu Plišivica iznad sinjskoga naselja Lučani sinjski vatrogasci ugasili su požar koji je izbio jutros u 5,30 sati.

Iako je teren bio nepristupačan, vatrogasci su uspjeli zaustaviti vatru i požar u potpunosti lokalizirati za nešto manje od tri sata. Izgorjelo je nešto više od pet hektara hrastove šume i niskoga raslinja.

Po riječima zapovjednika DVD-a Sinj Stipe Ančića, uzroci požara nisu poznati.

Inače, ove godine na sinjskome području kao i u cijeloj Cetinskoj krajini nije bilo požara većih razmjera kao prethodnih godina. Vatrogasci Sinja, Trilja i Vrlike stalno dežuraju i obilaze ugrožena područja, a uspješno interveniraju i u gašenju manjih požara kakvih je prethodnih mjeseci na sinjskome području bilo nekoliko.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara