Gavranov "Krstitelj" nominiran za nagradu "Impac Dublin"

ROMAN hrvatskog književnika Mire Gavrana "Krstitelj" nominira je za prestižnu međunarodnu književnu nagradu "International Impac Dublin Literary Awar 2005." u Irskoj, priopćeno je danas iz agencije Presscut.

Gavranov roman "Krstitelj" dio je njegove "biblijske trilogije" koju čine još romani "Judita" i "Poncije Pilat", a na engleski ga je prevela Laura Gudim.

Za nagradu "International Impac Dublin Literary Awar 2005." mogu konkurirati autori iz cijelog svijeta za prozna djela objavljena u originalu ili prevedena na engleski.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specifičnost je postupka nominacije u tome što prijedloge mogu davati isključivo knjižnice, Gavranov je roman službeno nominiran na prijedlog riječke Gradske knjižnice.

Dobitnik nagrade bit će proglašen u lipnju 2005., a među nominiranima su i velika imena svjetske književnosti: Guenter Grass, Paul Auster, Anita Brookner, J.M. Coetzee, John Grisham i Mario Vargas Llosa.

Riječka Gradska knjižnica, uz Gavranov roman "Krstitelj", za nominaciju je predložila i djela Margaret Atwood i Dana Browna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara