Gay gosti na Hvaru tražit će zaštitu francuske ambasade

ANTE I. CURAĆ, direktor agencije Croatie Tours, koja je organizirala boravak 30-tak francuskih gostiju homoseksualne orijentacije na Hvaru, uputio je pismo glavnom uredniku Slobodne Dalmacije, u kojemu navodi kako je "nepotrebnim senzacionalističkim vijestima" nanio štetu hrvatskom turizmu.

Curać u pismu navodi kako je agencija Croatie Tours organizirala dolazak i boravak 30-tak gostiju "drugačijih sklonosti" u Hvaru jednako kao što to čine za sve svoje ostale goste, pa je shodno tome na neki način odgovorna za njihov siguran i nesmetan boravak.

"Temeljem opetovanih članaka kojima ste najavili njihov dolazak s datumom, učinili ste medvjeđu uslugu turizmu u Hvaru i u Hrvatskoj. Moguće je da ste tim člancima inicirali dolazak drugih osoba koje našim gostima žele "pokazati" muškost i muževnost na incidentan način, te ste s time postali suodgovorni za moguće ekscese." - navodi Curać u pismu glavnom uredniku "Slobodne".

Curać navodi kako se danas "na Hvaru nalaze novinari koji ometaju pitanjima i fotoaparatima naše goste i policija koja ih čuva".

"Odgovorna osoba iz skupine naših gostiju je jutros nazvala našu agenciju,  žaleći se na takav postupak i upozoravajući da će tražiti zaštitu od Francuske Ambasade u Zagrebu." - piše direktor Agencije.

Curać poziva glavnog urednika Slobodne Dalmacije da sam procijeni hoće li vijest o tome da policija čuva goste u Hvaru biti od koristi za turizam u Hrvatskoj?

"Danas vjerujem da novinarka Vašeg lista priželjkuje incidente da bi mogla o njima pisati, jer bi to moguće bolje prodavalo Vašu novinu. Je li Vam je to potrebno?" - pita direktor Croatie Toursa.

"Senzacionalističkim pisanjem ste se uključili u homofobiju koja je štetna za društvo koje nastoji sebe prikazati otvorenim, gostoljubivim i tolerantnim." - zaključuje Curać.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara