Gdje je sve ˝viđen˝ general Gotovina?

NAKON 18 mjeseci hrvatska policija nije pronašla umirovljenog generala i haškog optuženika Antu Gotovinu. U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji može se pročitati gdje je sve Gotovina "viđen".

Medijska nagađanja počela su napisima da se general Gotovina skriva kod franjevaca u Hrecegovini. Ta se mogućnost dugo povlačila po novinama, ali Gotovina u Hercegovini nije pronađen. Slijedeća informacija govorila je da se Gotovina skriva u kanadskom Norwallu, kod hrvatskih iseljenika. Za taj se podatk ozbiljno zinteresirao čak i Haag.

Potom je odbjegli haški optuženik i bivši legionar viđen u Kijevu, okolici Zadra, što je njegov brat iskoristio i izjavio da Gotovina slavi Uskrs u svojoj kući u Pakoštanima. Na medijska nagađanja da je Gotovina u franjevačkom samostanu na Visu, redovnici su poručili; Ante je ovdje, ali spava pa ga nećemo smetati.

Predsjednik Stjepan Mesić i saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs prije mjesec dana svojim su izjavama otvorili najintenzivniju medijsku potragu za Gotovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je izjavio da vjeruje da se generl Gotovina nalazi u Hrvatskoj, a ne u nekoj drugoj zemlji jer smatra da bi ga ta zemlja već izručila.

Rojs je pak u Saboru dramatično izjavio kako SFOR planira akciju Gotovinina uhićenja u hotelu u Grahovu. Prethodno je tjednik "Globus"je objavio da se Gotovina skriva u hotelu kod Bosanskog Grahova.

Sve "vijesti" pokazale su se lažnima, a policija, čini se, nije blizu uhićenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara