General Beck: Na Kosovu smanjen kriminalitet

AMERIČKI general Jerry Beck, zapovjednik Višenacionalne brigade KFOR-a sektora Istok izjavio je sinoć novinarima da razina kriminala na Kosovu bilježi pad.

General Beck je na sinoćnjoj konferenciji za novinstvo u američkoj bazi Bondstell kod Uroševca istaknuo kako postignuti napredak vodi Kosovo prema bržem ispunjenju postavljenih standarda od strane međunarodne zajednice. Naglasio je da razina kriminala na Kosovu manja nego u zapadnoj Europi ili u američkim gradovima, napominjući i da u posljednje vrijeme nije bilo većih incidenata.

"Zabilježeno je smanjenje napada za 38 posto, prijetnji za 13 posto, postavljenje bombi sa 79 posto i ubojstava za 20 posto. Većina ubojstva su vezane s obiteljskim problemima ili kriminalnom djelatnošču i nisu povezani sa etničkom nasiljem", rekao je general Beck.

Također je rekao novinarima kako SAD ostaju prisutne na Kosovu i kako neće biti smanjivanje broja američkih postrojbi na ovom djelu Kosova. Dodao je kako nema podataka o nekoj eventualnoj prijetnji za istočni sektor Kosova te da postignuti napredak vodi Kosovo prema ispunjenju standarda kao preduvjet za konačno rješenje njegova statusa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara