General Lucić i aktualna ministrica obrane Antunović uspješnim ocijenili rad u 2003.

NAČELNIK Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Josip Lucić i aktualna ministrica obrane Željka Antunović ocijenili su danas na božićnom domjenku u Ministarstvu obrane da je 2003. bila uspješna u radu Ministarstva i OSRH posebice zbog, kako ocjenjuju, uspješno provedene reorganizacije i preustroja sustava obrane. L
General Lucić podsjetio je nazočne visoke aktivne i umirovljene časnike te goste MORH-a da je zbog preustroja iz hrvatskih oružanih snaga otišlo oko osam tisuća ljudi, da je sedam gardijskih brigada reorganizirano u četiri te da se reorganizacijom OSRH sa šest zbornih područja prešlo na sustav od četiri korpusa.

Modernizirani su i hrvatski borbeni zrakoplovi i helikopteri, a zaokružen je i proces nabave novih tenkova domaće proizvodnje, naglasio je Lucić. Podsjetio je i da je tijekom protupožarne sezone u gašenjima požara sudjelovalo oko sedam tisuća pripadnika OSRH.

Kao velik iskorak ocijenio je i sudjelovanje našeg voda Vojne policije u misiji ISAF-a u Afganistanu i dodao da se Hrvatska vojska priprema za nove mirovne misije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čestitajući predstojeće blagdane, aktualna ministrica obrane Željka Antunović također je uspješnom ocijenila ovu godinu rekavši da je bez problema odrađen velik posao preustroja i smanjenja osoblja u sustavu obrane.

Naglasila je da je na kraju mandata ponosna i zadovoljna svojim radom u MORH-u zahvalivši suradnicima što su dali sve od sebe da se odrade projekti preustroja koji su započeli i koje ništa više ne može zaustaviti.

(Hina) aš az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara