General Strugar se vraća u Haag, Bulatoviću prijeti optužnica

GENERAL u vojsci bivše Jugoslavije Pavle Strugar uskoro će se ponovno naći u zatvoru u Scheveningenu, a u Haagu se, prema tvrđenju podgodičkih medija u utorak, priprema optužnica i za nekadašnjeg crnogorskog predsjednika Momira Bulatovića.

Strugara je sud u Haagu optužio za ratne zločine u Dubrovniku 1991., a slična se optužnica navodno priprema i za Bulatovića.

General Strugar dobio je poziv da se do 6. listopada vrati u Scheveningen, jer će tri dana kasnije početi sudski proces protiv njega, rekao je njegov odvjetnik Goran Rodić.

Strugar se predao haškom sudu u listopadu 2001., a na slobodu, do početka suđenja, pušten je u prosincu iste godine. Na prvom pojavljivanju pred sudom Strugar je izjavio kako se ne osjeća krivim za zločine za koje je optužen.

Prema podgoričkim medijima, optužnica protiv Momira Bulatovića, koja je navodno u pripremi, temelji se na iskazu umirovljenog admirala bivše JNA Miodraga Jokića, koji je u Haagu priznao krivicu za granatiranje Dubrovnika 6. prosinca 1991. godine.

Informacije o pripremi optužnice protiv Bulatovića nije htjela u utorak potvrditi glasnogovornica tužiteljstva Florence Hartmann, a Bulatović ih je odbio komentirati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara