Generalturist bilježi 20 posto bolju prodaju skijaških aranžmana

OVE SEZONE na skijanje će otići oko 200.000 Hrvata, više od polovice njih u vremenu od 22. do 29. siječnja kada su školski praznici. Hrvatima su najzanimljivija skijališta Kronplatz, Bad Kleinkirchheim, Kranjska Gora, Nassfeld, Madonna di Campiglio i Andalo.

Generalturist ove sezone bilježi 20 posto bolju prodaju skijaških aranžmana u odnosu na lani. Apartmanski smještaj traženiji je, i cijenom povoljniji, od hotelskog smještaja. Sedam dana u apartmanu u prosjeku stoji oko 1.500 kn po osobi, dok se za sedam dana polupansiona u hotelu plaća oko 2.500 kn. Četveročlana obitelj u prosjeku potroši oko 10.000 kn za sedam dana skijanja sa smještajem u apartmanu, uključenim prijevozom i ski pasovima.

Najpopularniji način plaćanja su kartice (više od 90 posto uplata), odnosno obročno plaćanje u 6, 12 i 24 rate. Cijene su na razini prošlogodišnjih, a najniže su u periodu 08.-22.01. Najviše je skijaških aranžmana prodano u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za noćni slalom skijašica za Svjetski kup na Sljemenu do sada je u poslovnicama Generalturista u cijeloj Hrvatskoj i putem interneta prodano oko 10.000 ulaznica od ukupno 18.000 koliko je u prodaji.

Vesna Luzar, voditeljica GT putovanja u Generalturistu komentirala je situaciju u turizmu nakon tsunamija u južnoj Aziji. Istaknula je da je polovica hotela u popularnom Phuketu uništena kao i dvije trećine hotela južno od Colomba na Šri Lanki, dok će se na Maldivima svaki sedmi hotel morati ponovno izgraditi. Generalturist je kao i svjetski turoperateri poput TUI-a ili Kuoni-a putnicima koji su otkazali putovanja u pogođene regije ponudio povrat uplaćenih sredstava ili alternativne destinacije. Putnici su najčešće preusmjeravani na karipsko otočje ili Dubai.

Prema riječima V. Luzar, trenutno je interes daleko manji za tsunamijem pogođene destinacije, a prvi će turistički zrakoplovi prema Phuketu i Šri Lanki poletjeti već u veljači.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara