George Bush objavljuje memoare u kojima otkriva svoje pogreške i dostignuća

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP, Crown publishing

GEORGE W. Bush, bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država 9. studenog (9.11.) objavit će svoje memoare u knjizi "Točke odluke". Knjiga će biti usredotočena na 14 točaka koje je Bush donio dok se nalazio na predsjedničkoj funkciji punih osam godina. Iz izdavačke kuće Crown Publishing Group, koja će objaviti Bushove memoare izjavili su kako će bivši predsjednik u svoju knjigu uključiti svoje propuste i pogreške, ali i povijesna dostignuća, piše MSNBC.

"Nakon što je napustio ured predsjednika Bush nije davao intervjue niti je držao govore o svojem svom radu dok je bio na mjestu predsjednika SAD-a već je većinu svog vremena provodio pišući memoare u kojima otkriva kako je i zašto donio neke odluke u poslu, ali i privatno", kazao je izdavač.

"U memoarima iskreno progovara o svojim pogreškama"

Izvor blizak izdavaču kazao je da je Bush završio prvu draft verziju te da mu bivši pisac govora u Bijeloj kući, Chris Michel pomaže u tome. Izvor nije znao reći je li Bush usporedio svoje bilješke s onima njegove supruge, Laure Bush, čiji memoari također izlaze ove godine, 4. svibnja.

"Njegove mandate su obilježili ratovi u Iraku i Afganistanu te teroristički napad 11. rujna. Bush je bio poznat i po tome da nije priznavao svoje pogreške, ali u memoarima iskreno i izravno piše o svojim pogreškama i nedostacima, ali dotiče se i povijesnih dostignuća koja se tiču reforme obrazovanja te pružanja pomoći milijunima zaraženih od HIV-a, AIDS-a i malarije u Africi te o očuvanju zemlje od terorizma te mnogih drugih dostignuća koje je postigao", kazao je izdavač.

Knjiga će se prodavati po cijeni od 35 dolara dok će 1.000 potpisanih primjeraka biti u prodaji po cijeni od 350 američkih dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara