Germanwings uvodi novu rutu: Stuttgart - Zagreb

U ZIMSKOM redu letenja njemačke niskotarifne zrakoplovne kompanije, od 30. listopada ove godine, uvodi se ruta Stuttgart – Zagreb. Letovi će se odvijati tri puta tjedno, i to utorkom, četvrtkom i nedeljom. Najjeftinije karte moći će se rezervirati već od 19 eura, s uključenim svim taksama.

"Za uvođenje druge rute prema Zagrebu prvenstveno treba zahvaliti izvrsnim rezultatima koje je u samo nešto više od mjesec dana Germanwings ostvario na ruti Köln-Zagreb, ali i velikom zanimanju putnika iz ostalih krajeva Njemačke za letove prema Zagrebu." – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Stuttgartu zamjenik generalnog direktora Germanwingsa, dr. Andreas Bierwirth.

Germanwings trenutno leti tri puta tjedno na relaciji Köln - Zagreb i Köln – Split. I dok su letovi prema Splitu prvenstveno vezani uz turističku sezonu, letovi Köln – Zagreb zadržat će se i tijekom zimskog reda letenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Germanwings bilježi izvrsne poslovne rezultate u cjelokupnom poslovanju. Prema zadnjim podacima prosječna popunjenosti letova iznosi 80,9%, u roku od godine dana ponuda odredišta je povećana za 50%, a samo u prvoj polovici 2004. godine Germanwingsom je letjelo 1,5 milijuna putnika, što je 43,3% više nego u prvoj polovici prethodne godine.

 Više od 94% svih klijenata koristi se uslugom online-rezervacije koja zrakoplovnoj kompaniji omogućava formiranje povoljnijih cijena. Osim toga, internet stranica www.germanwings.com se ubraja među tri najbolja portala turističkih agencija u Njemačkoj.

Broj poslovnih putnika koji putuju Germanwingsom također konstantno raste. Oni čine više od 40% ukupnog broja putnika. Mnogi koji putuju u poslovne svrhe rezerviraju kartu kasnije i na taj način ne dolaze do najjeftinijih karata, no putnicima to ne predstavlja problem, jer se pokazalo da su karte koje Germanwings nudi neposredno prije samog leta još uvijek povoljnije od onih tradicionalnih zrakoplovnih kompanija. To potvrđuje i činjenica da Germanwings danas ima sklopljene ugovore s više od 300 kompanija, kojima upravo omogućuje ovakav izvrstan odnos cijene i ponude.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara