GfK: 62 posto građana za 0,00 promila alkohola u krvi

ČAK 62 posto građana Hrvatske podržava postojeći zakon koji vozačima u potpunosti zabranjuje konzumaciju alkohola, pokazuju rezultati istraživanja Centra za istraživanje tržišta.

 Zakona o sigurnosti u prometu, odnosno odredbu o nula promila alkohola u krvi vozača u potpunosti podupire 38 posto ispitanih, dok zabranu djelomično podupire njih 24 posto. Potpunu zabranu konzumacije alkohola ne podupire 38 posto ispitanih.

Spomenuti zakon iznad prosjeka poduprli su građani Slavonije, odnosno stanovnici naselja od 2.000 do 100.000 stanovnika, zatim žene, osobe od 35 do 44 godine i stariji od 65 godina, nižeg obrazovanja, najnižih osobnih mjesečnih prihoda (do 2.000 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, postojećem zakonu izrazito su se usprotivili građani Dalmacije, muškarci, mladi od 15 do 24 godine starosti, osobe s najvišim obrazovanjem, oni s najvišim osobnim mjesečnim prihodima i najvišim prihodima kućanstva.

GfK je anketu u kućanstvima proveo krajem prosinca 2004. godine, na reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika starijih od 15 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara