GI Mail - mail servis za američke vojnike

AMERIČKE oružane snage predstavile su e-mail uslugu Global Internet Mail (GI Mail) namijenjenu svim vojnicima američke vojske. Posebnost usluge se ističe u tome što je "vojna" razmjena e-mailova sigurnija u odnosu na e-mail usluge komercijalnih davatelja usluge.

GI Mail je osobni sustav za primanje i slanje elektroničke pošte s bilo kojeg mjesta u svijetu gdje postoji računalo s pristupom internetu, uključujući vladine sustave koji su uglavnom dodatno zaštićeni.

Dok službeni e-mail sustavi američke vlade predstavljaju najsigurniji oblik e-mail komunikacije, poruke koja kolaju GI Mailom posjeduju nešto nižu razinu zaštite, ali još uvijek daleko veću od uobičajenih javnih e-mail sustava.

GI Mail vojnicima pruža dodatnu zaštitu podataka, a njegovu upotrebu preferiraju i u američkom Ministarstvu obrane. Američke oružane snage navode kako se GI Mail servis nalazi pod potpunom kontrolom Ministarstva obrane, za razliku od komercijalnih mail servisa poput yahooa, hotmaila ili AOL-a, a prednost takve kontrole jest u tome što vojska svojim korisnicima može garantirati povjerljivost sadržaja njihovih e-mailova.
 
Osim aktivnih vojnika, account na GI Mailu mogu otvoriti i njihovi bračni drugovi, navode u američkoj vojsci čime se želi postići da što veći broj američkih vojnika raspoređenih u raznim dijelovima svijeta prijeđe s komercijalnih mail servisa na GI Mail, a sa ciljem zaštite podataka koje vojnici šalju svojima najbližima i koji mogu biti zloupotrebljeni.

R.I.
Foto: USAF

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara