Gibon pobjegao u zoološkom u Maleziji i napao dvoje djece, trogodišnji dječak teško je ozlijeđen

Foto: Wikimedia/Flickr

NAKON što je u utorak pobjegao iz kaveza u zoološkom vrtu na jugu Malezije, gibon je napao dvoje djece, teško ozlijedivši jedno dijete, javlja agencija AP.

Mužjak siamanga, podvrste gibona, prvo je za gležanj ugrizao petogodišnju djevojčicu, a par minuta kasnije napao je i trogodišnjeg dječaka kojeg je teško ozlijedio otkinuvši mu komad bedra.

Djevojčica je pregledana na licu mjesta i puštena kući, dok je dječak Muhammad Afiq Haziq hitno morao biti prebačen u bolnicu, a njegovo je zdravstveno stanje ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka dječaka za novine je rekla kako se s obitelji odmarala u predjelu zoološkog vrta u kojem se nalaze ptice te je začula vrisku ljudi, a zatim je primijetila kako se majmun približava posjetiocima. Gibon je mališana istrgnuo iz naručja njezina supruga i odgrizao mu dio bedra.

Vidjela je kao se njezin muž nateže s majmunom, a zatim mu je u pomoć priskočio još jedan posjetitelj koji je udario podivljalu životinju te ju natjerao da pusti dijete. Nesretni trogodišnjak izgubio je puno krvi, a njegova majka Anita Sulaiman strahuje kako će joj sinčić ostatak života nositi ožiljke i duboku traumu. Uz tešku ozljedu bedra maleni Muhammad zadobio je još nekolicinu lakših ozljeda i ogrebotina po tijelu i licu.

Ravnatelj zoološkog vrta rekao je da je majmun star između deset i 15 godina brzo svladan i ulovljen, te se nakon incidenta nalazi u karanteni. Naglasio je kako je to bio prvi takav napad i sumnja kako je do njega došlo zbog "provokacije nemarnih posjetitelja".

Siamang nema rep te ima crno krzno, a uobičajen je za malezijske šume i otok Sumatru u Indoneziji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara