Gibonni imenovan hrvatskim ambasadorom dobre volje UNICEF-a

POPULARNI hrvatski pjevač Zlatan Stipišić Gibonni od večeras je prvi hrvatski ambasador dobre volje UNICEF-a.

Imenovanje je objavljeno na konferenciji za novinstvo u zagrebačkom hotelu "Sheraton" na kojoj je voditeljica UNICEF-ova ureda u Hrvatskoj Tanja Radočaj rekla kako je s obzirom na reorganizaciju tog ureda uobičajeno da UNICEF odabire popularnu osobu iz svijeta umjetnosti, estrade ili sporta koja će svojim radom podupirati aktivnosti ureda i tako doprinijeti boljitku djece.

UNICEF-ov ured u Hrvatskoj reorganiziran je budući je Hrvatska iz kategorije čiste primateljice pomoći prerasla u zemlju koja sama planira i organizira aktivnosti i u kojoj se prikupljaju donacije od gospodarstva za financiranje aktivnosti u zaštiti djece. Radočaj je najavila je da će u rujnu, na početku školske godine, taj ured pokrenuti akcije protiv nasilja u školama.

Po riječima regionalnog direktora UNICEF-a za Srednju i Istočnu Europu Philipa OBriena Gibonni je izabran na tu dužnost iz nekoliko razloga: pokazao je zainteresiranost, spreman je svoje slobodno vrijeme, jer riječ je o neplaćenoj dužnosti, utrošiti za humanitarni rad. Gibonni je dobar je čovjek i dobro je povezan s mladim ljudima, a i sam ima sedamnaestogodišnju kćer, dodao je.

Izaslanica UNICEF-a za Hrvatsku Ann - Lis Svensson govoreći o novom mandatu UNICEF-a u Hrvatskoj naglasila je važnost suradnje s poslovnim sektorom u novom mandatu UNICEF-a. Napomenula je i kako je Hrvatska od 1991. mnogo uznapredovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večerašnje imenovanje Gibonnija povijesni je događaj jer je prvi put od osamostaljenja Hrvatske jedna poznata osoba proglašena ambasadorom dobre volje, istaknuo je OBrien koji je Gibonniju tom prigodom uručio UNICEF-ovu plaketu sa zahvalom.

Zlatan Stipišić Gibonni izjavio je, uz ostalo, kako mu je velika čast naći se u društvu mnogih poznatih svjetskih zvijezda, te kako je svjestan svoje uloge u cijelom poslu koji ga očekuje.

Gibonni se time pridružio listi poznatih nacionalnih ambasadora poput Nicole Kidman, Robbya Williamsa, Diane Ross, Phila Collinsa i brojnih drugih.

Sama institucija UNICEF-ova ambasadora dobre volje utemeljena je prije pedeset godina inauguracijom američkog glumca Dannya Kayea.

(Hina) sdju mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara