Gitone Adriatic sada ima 71,19 posto Liburnia Riviera Hotela

Gitone Adriatic sada ima 71,19 posto Liburnia Riviera Hotela
Foto:Pixsell/Goran Kovacic

TVRTKA Gitone Adriatic je u ponudi za preuzimanje Liburnia Riviera Hotela (LRH) kupila 17,24 posto dionica, čime je svoj vlasnički udio u opatijskoj hotelskoj kompaniji povećala na 71,18 posto, proizlazi iz izvješća o preuzimanju koje je danas objavljeno na Zagrebačkoj burzi. 

Kako se navodi u objavi, ponudu za preuzimanje prihvatilo je 496 dioničara LRH, od kojih je Gitone Adriatic kupio 52.165 dionica LRH, koje čine 17,24 posto temeljnog kapitala.

Tako Gitone Adriatic, koji je prije ponude za preuzimanje imao 53,94 posto, nakon ponude za preuzimanje drži ukupno 215.414 dionica ili 71,18 posto temeljnog kapitala LRH.

Zajednički djeluje s austrijskom zakladom

Gitone Adriatic ima sjedište u Zagrebu, a zajednički djeluje s austrijskom zakladom/trustom Holster Privatstiftung i tvrtkom Gitone Beteiligungsverwaltungs iz Beča, tvrtkama Gitone Adriatic B.V. i Gitone Kvarner B.V. iz Amsterdama te Gitone Kvarner iz Zagreba.

Tvrtka Gitone Adriatic u srpnju ove godine je objavila da je od četiri tvrtke - SNH Alfa, SNH Beta, SNH Gama i SN Pectinatus - kupila 53,94 posto dionica LRH, čime je za tu tvrtku nastala i obveza objavljivanje ponude za preuzimanje.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je početkom listopada tvrtki Gitone Adriatic odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje LRH, i to po cijeni od 4.761,17 kuna po dionici.

Kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu drži Nova Liburnija

Prema današnjim podacima sa Zagrebačke burze, top deset dioničara LRH sa 71,18 posto predvodi Gitone Adriatic, dok kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu drži tvrtka Nova Liburnija, čiji su osnivači Grad Opatija te općine Lovran, Mošćenička draga i Matulji.

Država, koja udio u LRH ima putem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), je svoj vlasnički udio u opatijskoj hotelskoj kući smanjila na 1,86 posto (ranije je imala 2,73 posto), dok ostali dioničari drže manje udjele (od 0,10 posto pa na niže).

Usporedba ranijih i najnovijih podataka o deset najvećih dioničara pokazuje i da među najvećim dioničarima više nije AZ obvezni mirovinski fond, koji je ranije u LRH imao vlasnički udjel od 8 posto. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara