Glas Koncila: Mediji "napuhali" ubojstvo Ivane Hodak radi smjena u vladi i policiji

Glas Koncila: Mediji "napuhali" ubojstvo Ivane Hodak radi smjena u vladi i policiji

"UBOJSTVO djevojke, koja je bila u specifičnim odnosima i okolnostima - a koje zaslužuje najodlučniju osudu i koje potiče iskrenu sućut njezinoj obitelji, osobito vjernika katolika - samo je u hrvatskom društvu jedan vršak puno dubljeg i puno većeg i snažnijeg sukobljavanja iza javne scene za javnost neartikuliranih i gotovo neprepoznatljivih interesnih skupina. Stoga je vrlo nekorektna medijska manipulacija, koja se tim povodom očito vrlo ciljano dogodila, da to ubojstvo znači nesigurnost za svakoga hrvatskog građanina", stoji u današnjem uredničkom komentaru Glasa Koncila kojeg potpisuje don Ivan Miklenić.

Quo vadis, Kaptol?

Naime, neslužbeno glasilo Kaptola usudilo se u svom komentaru zaključiti kako je nesigurnost za građane samo kada se dogodi napad u kojem su žrtve sasvim slučajne osobe te se jedino tada može stvoriti opća nesigurnost među ljudima.

U nevjerojatnoj kronici svega onog što se događalo oko ubojstva mlade djevojke, za koju Glas Koncila kaže kako je bila u specifičnim odnosima i okolnostima, zaključuje se kako mediji manipuliraju ljudima i umjetno stvaraju nesigurnost kod mnogih građana.

"Nije li to svrstavanje medija uz jednu od sukobljenih interesnih skupina? Nije li to čak i pritisak na željenu smjenu u vladi i policiji - ali opet ne u interesu općega dobra nego u interesu tek jedne od interesnih skupina?", pita se urednik Glasa Koncila don Ivan Miklenić. Štoviše, Kaptol, poručuje kako bi oni koji smjenjuju ministre radi ubojstva, trebali ići na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri se smjenjuju na izborima

"Ako je ta određena interesna skupina tako jaka da može nametati ministre neovisno o izbornim rezultatima, kako se onda može očekivati da će u hrvatskom društvu zaživjeti zakonitost, da će pozitivni zakonski propisi obvezivati baš sve građane jednako? Ne postoji drugi način od najstriktnijeg poštivanja zakonitosti da se moćnici i interesne skupine uklope u legitimne društvene strukture te da idu na provjeru barem na izborima", stoji u komentaru Glasa Koncila.

Na kraju teksta urednik don Miklenić, slučajno ili ne, pozdravio je odluku premijera Sanadera da jamči građanima za novčani polog do 400 tisuća kuna.

I.Ć.
Foto:Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara