"Glasajmo za oslobođenje od jugo - komunističkog nasljeđa": Evo što je sve Košić drobio na misi

"Glasajmo za oslobođenje od jugo - komunističkog nasljeđa": Evo što je sve Košić drobio na misi

Screenshot: YouTube

SISAČKI biskup Vlado Košić povodom blagdana Velike Gospe predvodio je misu u marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori. Umjesto vjerske propovijedi, Košić je mikrofon iskoristio za politiziranje te je većinu svog govora posvetio presudi Perkoviću i Mustaču, a nije zaboravio ni sjetiti se Jugoslavije.

Osvrnuvši se na aktualni društveni trenutak biskup je podsjetio kako sutra započinje predizborna promidžba za prijevremene parlamentarne izbore u našoj Domovini.

"Molimo se stoga na poseban način na ovaj blagdan Velike Gospe za našu domovinu Hrvatsku. Utecimo se Majci Mariji s molbom da nam izmoli da na vlast dođu čestiti ljudi, oni kojima će na prvom mjestu na srcu biti zajedničko a ne njihovo osobno dobro. Koji će biti hrabri obračunati se s financijskom i političkom korupcijom, koji će nas već jednom osloboditi jugo-komunističkog nasljeđa te provesti lustraciju da ne moramo gledati u Njemačku, već da sami odbacimo one koji su, poput kralja Heroda, činili zločine nad našim narodom i tolika desetljeća ga progonili te se i danas osjeća robom u vlastitoj zemlji, koja jest oslobođena ali nije očišćena od prljavština starih laži i nametnutog nam beznađa. Lustrirati znači osvijetliti: svjetlom Evanđelja, Kristovim svjetlom, koje nam je dala Marija trebamo osvijetliti svoju prošlost i sadašnjost te otkriti što je ono što nas čini nesposobnima za budućnost i to odbaciti. To možemo učiniti na predstojećim izborima", ustvrdio je biskup te dodao da 3. kolovoza u Njemačkoj nisu osuđena tek dvojica udbaša nego čitav jugo-komunistički sustav koji je ubijao hrvatske domoljube u inozemstvu.

"To nije dovoljno jasno rečeno, zato ponavljam: osuđena je komunistička Jugoslavija kao teroristička država i njezin komunistički režim kao zločinački jer je ubijao Hrvate i u inozemstvu! Stoga danas više ne mogu Hrvatskom vladati oni koji su štitili i štite ubojice i taj zločinački režim. To treba jednom zauvijek prestati! Možda bi bilo dobro poslušati jednog bivšeg narodnog zastupnika u Hrvatskom saboru koji je predložio da se objavi popis svih onih koji su u Saboru 28. lipnja 2013. glasovali za zakon o zaštiti udbaša 'pa da birači na skorim izborima znaju kada budu glasovali tko su bili zaštitnici ubojica i zločinaca' i nipošto njih ne biraju. Molimo Gospodina i njegovu presvetu Majku da nam se smiluje i učini od naše Hrvatske mjesto svoga trajnog prebivališta gdje će sav naš život biti trajna hvala Bogu, a one koji služe đavolskom zmaju i herodima odstraniti i zauvijek spriječiti u njihovim naumima", poručio je okupljenima biskup, prenosi Informativna katolička agencija.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara