Glasnogovornica HZZO-a seksualno zlostavljana; direktor joj poručio da "bude sretna što joj se netko upucava"

GLASNOGOVORNICA Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Nataša Blasić, optužila je neimenovanog dostavljača za seksualne napade koji se događaju već godinu dana, te ustvrdila da joj je direktor HZZO-a Većeslav Bergman poručio da "može biti sretna što joj se netko upucava".

Kako javlja Novi list, prvo je u jednim dnevnim novinama objavljeno anonimno pismo u kojem se optužuje sam Bergman za silovanje glasnogovornice, ali ona je to vrlo brzo demantirala. No, tu priči nije bio kraj, budući da je Blasić optužila dostavljača za seksualne napade koji traju već godinu dana.

Dostavljač je na glasnogovornicu navodno pod utjecajem alkohola u više navrata nasrnuo, dodirivao ju, te joj predlagao seks, ali za nijedan napad Blasić nema svjedoka.

Kad je o napadima obavijestila direktora HZZO-a Bergmana, ovaj joj je kazao kako "može biti sretna što joj se netko upucava", a njegova zamjenica Vesna Dulibić joj je rekla da je najvjerojatnije za to sama kriva jer se izazovno oblači.

"Kada sam vidjela da me ne uzimaju ozbiljno svoj sam problem stavila na papir ne navodeći ime zlostavljača jer nisam željela da cijeli Zavod o tome bruji. Gospođa Dulibić od mene je tražila da navedem o kome se radi, tko su svjedoci te da kažem na koje radno mjesto i na koju stručnu spremu želim premještaj na što nisam odgovorila jer nisam željela prestati raditi posao glasnogovornice." - kazala je Blasić.

Tvrdi da se nakon novog seksualnog napada, koji se dogodio u ožujku ove godine, opet požalila direktoru Bergmanu, ali bez uspjeha. Ovog je tjedna, konkretno u ponedjeljak, Bergman odlučio premjestiti glasnogovornicu na isti posao u drugu podružnicu HZZO-a u Klovićevoj ulici.

Direktor HZZO-a tvrdi da je Blasić psihički nestabilna osoba, koja je navodno i prije njegovog mandata za seksualno zlostavljanje već optužila trojicu-četvoricu dostavljača, što su svi sa zgražanjem negirali.

(Foto: Novi list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara