Glasnogovorniku vlade nije jasno zašto oporba odbija sastanak: "Više ih nećemo zvati"

Glasnogovorniku vlade nije jasno zašto oporba odbija sastanak: "Više ih nećemo zvati"
Foto: Patrik Macek/Pixsell

ANDREJ Plenković prošlog je tjedna najavio pojedinačne sastanke s predstavnicima parlamentarnih stranaka kako bi postigli konsenzus oko ključnih pitanja za državu. No svi iz oporbe su ga odbili.

Glasnogovornik vlade Marko Milić na Markovu je trgu komentirao odluku svih stranaka oporbe da odbiju poziv na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem.

"Mi smo jučer pozvali na sastanak čelnike vodećih stranaka koje su ušle u sabor, iz poštovanja prema njima i biračima, tema nije bilo nikakvo podebljanje parlamentarne većine, jer smo mi većinu imali u ponedjeljak do 12 sati, tema je bila isključivo razgovor o njihovu viđenju izazova koji su pred Hrvatskom", rekao je Milić, prenosi N1.

Istaknuo je da mu nije jasno zašto je oporba odbila sastanak, uz opravdanje da ih je zvala zamjenica predstojnika ureda predsjednika vlade Tena Mišetić, a ne Plenković. sam. "Mi i kad organiziramo sastanke s drugim predstavnicima, komuniciramo s njihovim kabinetima i uvijek se dogovori sastanak, nikada se ne stvaraju ovakvi uvjeti", rekao je Milić.

Pojedinačno su predstavnike oporbe zvali iz poštovanja prema njima i njihovim biračima, istaknuo je glasnogovornik vlade.

"Nama ne treba konsenzus cijele oporbe za izglasavanje zakona, nego njihovo mišljenje o izazovima koji su pred Hrvatskom", rekao je Milić, pozvavši čelnike oporbe na odgovornost.

Dodao je da ponovnog poziva oporbi neće biti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara