Glavaš: HSS-ovka Lalić protuzakonito koristi saborski stan

Glavaš: HSS-ovka Lalić protuzakonito koristi saborski stan
PREDSJEDNIK saborskog Odbora za izbor i imenovanja Branimir Glavaš izjavio je danas da HSS--ova zastupnica Ljubica Lalić protuzakonito koristi saborski stan i pozvao nadležne službe da joj ili izdaju dozvolu za korištenje stana ili je hitno deložiraju.

"Treba jasno reći da Ljubica Lalić, po zakonu i odlukama nadležnih tijela koja dodjeljuju saborske ili Vladine stanove, nema pravo boraviti u saborskom stanu, da u tom stanu boravi protuzakonito", rekao je Glavaš na sjednici Odbora.

"Što bi se dogodilo da je Branimir Glavaš uzurpirao državni stan, time bi se danima i tjednima punile stranice tiska", rekao je Glavaš, te pozvao medije da na isti način tretiraju i druge zastupnike ako, zloupotrebljujući svoj položaj, krše zakon.

Pojasnio je da to što Lalić nema rješenje o korištenju stana formalno-pravno znači i da u njemu ne živi, pa nema ni pravo na naknadu za odvojeni život.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezine tvrdnje u današnjem Novom listu da je to što joj je Odbor ukinuo naknadu za odvojeni život zapravo stvar političkog obračuna, Glavaš je odbacio.

Lalić je danas u telefonskom razgovoru, novinarima u Saboru izjavila da saborski stan koristi temeljem ugovora koji je još u svibnju 2000. potpisala s bivšom Vladom, a koji, smatra, nije razvrgnut.

Navodi da u tom ugovoru stoji da saborski stan može koristiti sve dok obnaša dužnost potpredsjednice Kluba HSS-a te članice dvaju saborskih odbora (za Ustav i Poslovnik te rad, socijalnu politiku i zdravstvo).

U ovom mandatu odlukom saborskog Predsjedništva utvrđena je hijerarhija za korištenje saborskog stana po kojoj prvenstvo kod dodjele stana imaju predsjednik i potpredsjednici Sabora, zatim predsjednici i potpredsjednici odbora, pa predsjednici i potpredsjednici klubova -, a takvih je stanova tek sedam.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara