"Glavaš je namjerno otkrio zapisnik kako bi ispao žrtva"

"Glavaš je namjerno otkrio zapisnik kako bi ispao žrtva"
DRŽAVNO odvjetništvo danas je zatražilo pritvaranje nezavisnog saborskog zastupnika Branimira Glavaša zbog toga što smatra da je utjecao na svjedoke objavljivanjem zapisnika istražnog postupka koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Taj čin Državnog odvjetništva u telefonskom nam je razgovoru prokomentirao predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Žarko Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj akt Državno odvjetništvo je po zakonu moralo učiniti. Glavaš je pred sucem potpisao dokument u kojem se obvezao na šutnju. Moje je mišljenje da je on to napravio namjerno, znajući posljedice, kako bi se predstavio kao još veća žrtva. Glavaš kaže da se radi o političkoj odluci i to je nedvojbeno tako. Radi se o Glavaševoj političkoj odluci koju je on svjesno izazvao kako bi u očima javnosti ispao još ugroženiji.", rekao je Puhovski.

Do pritvora Glavašu trebaju dvije stepenice: "Prvo sudac treba prihvatiti taj zahtjev, što bi morao jer je Glavaš pred njim potpisao da će šutjeti. Budući da Sabor ne zasjeda do rujna, o njegovu će pritvoru odlučivati nadležna mandatna komisija kojoj treba kvorum za takvu odluku. Više je nego moguće da kvoruma neće biti jer bi neki zastupnici jednostavno mogli ne doći." - predviđa predsjednik HHO-a.

Puhovski još dodaje i da bi država svakako trebala potegnuti međunarodne kontakte kako bi ugasila Glavaševu web-stranicu na kojoj se nalazi sporni zapisnik.

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara