Glavaš o PPK "Valpovu": Ne zanimaju nas ni Berečić, ni Brzica, nego radnici

PREDSJEDNIK HDZ-a Osječkobaranjske županije Branimir Glavaš izjavio je danas da se "HDZ svih proteklih godina, koliko traju sukobi i teškoće u PPK Valpovu, koji su najdrastičnije kulminirali u zadnje vrijeme, nije stavljao ni na jednu stranu, niti je stranku itko pitao za njezino stajalište u tijeku kupnje dionica".

"Nas ne zanima ni bivša Uprava ni interesna skupina okupljena oko Ivice Berečića, niti Ivo Brzica kao vlasnik najvećeg broja dionica, nego isključivo sudbina 850 radnika koji su u cijelom slučaju izmanipulirani zbog osobnih probitaka jedne ili druge strane", rekao je Glavaš na konferenciji za novinare Županijskog odbora HDZ-a u Belišću.

Ocijenio je da tomu poduzeću, ako se tako nastavi, prijeti stečaj, te da će tada "posljedice snositi jedino radnici koji će ostati bez posla".

Naglasio je da se "ne brine ni za Berečića, ni za Brzicu, jer su oni", kazao je Glavaš, "u svakom pogledu materijalno osigurani, ali je pitanje kako će radnici prehranjivati svoje obitelji".

Dodao je kako je HDZ zabrinut zbog svega što se događa u "Valpovu" te da će se stranka - ako postane izvršna vlast u Osječko-baranjskoj županiji nakon izbora 18. siječnja - zauzeti za rješavanje tog pitanja zakonskim putem.

Glavaš je napomenuo da će HDZ, pobijedi li na županijskim izborima, pozvati predstavnike radnika da, bez skrbnika sa strane i straha od otkaza, iskažu svoje mišljenje.

Ocijenivši da su teškoće i sukobi u poduzeću nadišli lokalnu sredinu te da se u njihovo uklanjanje mora uključiti država, dodao je da u cijelom slučaju "najviše profitiraju odvjetnici koje angažira stara Uprava, i kojima su isplaćeni milijuni kuna radničkog novca".

Glavaš je posebno prigovorio, kako je rekao, "onima koji su dolazili u PPK Valpovo, poput Željke Antunović i Zlatka Tomčića, s demagoškim obećanjima i potporom jednoj ili drugoj interesnoj strani". Ustvrdio je kako su "Tomčić i HSS-ov savjetnik za gospodarstvo Antun Novotny dobrim dijelom zaslužni za teško stanje u tvrtki".

"Sada Tomčić dolazi u kombinat i radnicima nudi svoje posredovanje, ali neka prije toga kaže koliko je njegov savjetnik za gospodarstvo izvukao novca, prodajući razne projekte staroj Upravi PPK "Valpova".

Dodao je kako je bivša vlast u "kojoj su bili i SDP i HSS bila obvezna riješiti probleme u PPK Valpovu prije nego su poprimili tako drastične razmjere".

(Hina) vs sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara