Glavni akter "afere vrtići" Livaja redovito mlati svoju suprugu, Kerumovu županijsku vijećnicu!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Cropix

DIJANA LIVAJA, Kerumova vijećnica u Županijskoj skupštini, već godinama trpi zlostavljanje supruga Ivice Livaje, kojega je šira javnost nedavno mogla upoznati kao osobu od najvećeg povjerenja splitskog gradonačelnika, koji mu je direktnom pogodbom u ruke dao posao vrijedan šest milijuna kuna na izgradnji i opremanju novih vrtića.

Dijana Livaja morala je zaboraviti suprugove batine

Prekršajni sudovi toliko su zatrpani predmetima obiteljskog nasilja Ivice Livaje da je slučaj iz 2007. godine, a radi se o šamaranju nesretne Dijane pred djecom, uspio otići u zastaru! Šef Prekršajnog suda u Solinu Matko Tolić kaže da su u pitanju bile objektivne okolnosti?!

Zastarni rokovi su bili kraći nego danas, Livaje su izbjegavali dolazak na sud, itd. Nejasno je, međutim, kako je solinski sud uspio supružnike saslušati oko slučaja nasilja u hotelskoj sobi u Hvaru, a nisu to napravili u predmetu koji je otišao u zastaru. A Livaje žive baš u Solinu. 

Prekršajni sud u Hvaru dobio je očitovanje supružnika i po svemu sudeći Ivicu će osloboditi, jer je Dijana odbila svjedočiti. Policiji je lani 21. srpnja ipak prijavila kako ju je suprug izmlatio u hotelu Park. Bilo je to, međutim, nakon incidenta, dok su ih saslušali na sudu, Dijana je uspjela zaboraviti batine. 

Ona njega zbog nevjere prstom u oko, on joj uzvratio šakom i otpravio je u bolnicu!

Suprugove udarce zaboravila je i dva mjeseca kasnije. Ivica je otišao u noćni provod, Dijana ga je sačekala ispred auta na Bačvicama. Vidjela je kako joj muž dolazi zagrljen s dvije cure. Napala je kada ih je iskrcao kod katedrale Svetog Petra. Ivica ju je smirio s par udaraca.

Dijana je ipak dva mjeseca poslije, koncem studenog, odlučila da neće šutjeti. Nakon što je supruga uhvatila u "intimnoj radnji" s drugom gospođom u njegovom restoranu Tau, uletjela je bijesna kao furija, uhvatila "damu" za kosu, razbila čašu...

Ivica se požalio i kako mu je zabila prst u oko, te se natezala sa njim dok je ispraćao goste. Udario ju je šakom u oko i toliko izmlatio da je završila u bolnici. Ivica se, pak, smirivao tri dana u zatvoru! Osuđen je na mjesec dana uvjetno, minus tri dana odležana u pritvoru. Dijana je priznala kako nije htjela ranije svjedočiti, jer ga se boji.

Što zna Kerum?

Što od svega toga zna Livajin šef Kerum? Vjerojatno dosta toga, ako ne i sve detalje, jer njih dvojica ne razdvajaju se jedan od drugog. U Livaju se toliko vjeruje da mu je prepušten prvi kapitalni projekt nove Gradske uprave. Kako je završilo, znamo. Državno odvjetništvo optužilo je Keruma i Grad zbog pogodovanja, Livaja je izgubio dva već sklopljena ugovora, no vjera u njega nije poljuljana. I dalje su nerazdvojni...

A Livaja, bivši ovisnik, nakon par godina liječenja u komuni, i dalje uzima metadonsku terapiju i tu i tamo mlatne ženu kad ga uhvati u nevjeri. Nesuđeni graditelj vrtića i dobrotvor. A Dijana? Vlasnica agencije za promet nekretninama i Kerumova vijećnica u Županijskoj skupštini odlučila je vjerojatno preći preko svega radi djece i obitelji. Tajna obiteljskog nasilnika Livaje bila je dobro skrivena. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara