Glavni američki državni odvjetnik sutra dolazi u Hrvatsku

Glavni američki državni odvjetnik sutra dolazi u Hrvatsku

Foto: Hina/EPA

GLAVNI američki državni odvjetnik Jeff Sessions od srijede je u posjetu Hrvatskoj gdje će razgovarati s predsjednicom, premijerom, ministrima te s kolegama iz šest država regije sudjelovati u radionici protiv organiziranog kriminala, objavilo je u utorak veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu.

Prvi čovjek američkog pravosuđa boravit će u Zagrebu od 23. do 25. svibnja i razgovarati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sessions će održati i sastanke s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, ministrom unutarnjih poslova  Davorom Božinovićem i državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova  Andrejom Metelko-Zgombić, navodi se u priopćenju.

Prvi službeni posjet američkog državnog odvjetnika Hrvatskoj

Zajedno s državnim odvjetnicima i ravnateljima policije iz šest zemalja regije Sessions će sudjelovati u regionalnoj radionici na temu Transnacionalnog organiziranog kriminala u Policijskoj akademiji.

Bit će to prvi služeni posjet američkog državnog odvjetnika Hrvatskoj, piše američko veleposlanstvo u priopćenju za medije.

Sessions će u Zagrebu razgovarati o bilateralnoj i međunarodnoj suradnji u pravosuđu i sudstvu te  o načinima jačanja provedbe zakona između Sjedinjenih Država i Hrvatske.

Također će posjetiti američko veleposlanstvo u Hrvatskoj i razgovarati s veleposlanikom svoje zemlje W. Robertom Kohorstom, dodaje se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara