Glavni kolodvor u Zagrebu privremeno zatvoren zbog oštećenja zgrade

Glavni kolodvor u Zagrebu privremeno zatvoren zbog oštećenja zgrade
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HŽ Infrastruktura javlja da je zgrada zagrebačkog Glavnog kolodvora privremeno zatvorena za putnike jer je uslijed potresa koji je u ožujku pogodio grad Zagreb oštećena masivna kamena ograda na njezinu krovu.  

"Zbog sigurnosti putnika, građana i željezničkog osoblja pristup kolodvorskoj zgradi i 1. peronu ograničen je odmah nakon potresa, a kretanje putnika i željezničkog osoblja u kolodvorskom prostoru trenutno se odvija sa zapadne strane kolodvora", navode iz HŽ Infrastrukture u priopćenju kojim reagiraju na netočne tvrdnje koje posljednjih dana objavljuju neki mediji u vezi funkcioniranja Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu.

Iz HŽ Infrastrukture objašnjavaju da je zgrada Glavnog kolodvora privremeno zatvorena za putnike jer je uslijed potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb oštećena masivna kamena ograda na njezinu krovu.

Šteta je prijavljena Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba, a u HŽ Infrastrukturi kažu da poduzimaju sve potrebne aktivnosti za njezino sigurno uklanjanje.

U priopćenju podsjećaju da je putnički željeznički prijevoz u Hrvatskoj, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, obustavljen 22. ožujka, a ponovno uspostavljen 11. svibnja i od tada se odvija redovno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara