Glavni odbor HSS-a: Test za Tomčića i stranački vrh

GLAVNI odbor HSS-a, drugo po važnosti stranačko tijelo, sutra će raspravljati o analizi rezultata što ih je HSS ostvario na parlamentranim izborima te o postizbornoj poziciji stranke.

Internu analizu loših izbornih rezultata - HSS je na izborima za Hrvatski sabor dobio upola manje mjesta nego je očekivao, Glavnom će odboru podnijeti predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić.

Tomčić će, osim toga, dati i osobnu ocjenu izbora i rezultata.

Sjednica Glavnog odbora stoga će biti prvi test strategije što su je Tomčić i najuži stranački vrh osmislili za parlamentarne izbore.

Ishod tog testa odredit će, hoće li redovna stranačka skupština u siječnju biti izvještajna ili, možda, izborna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodi li se da Glavni odbor ne podjeli ocjenu najužeg vrha stranke da za loš izborni rezultat nije kriva izborna strategija, konačan sud o tome prepustit će se najvažnijem HSS-ovom tijelu - skupštini.

Glavni odbor HSS-a zauzet će stajalište i o postizbornoj poziciji stranke, točnije o činjenici da je od vladajuće postala oporbena.

HSS, kako naglašavaju njegovi dužnosnici, namjerava biti konstruktivna oporba, podržati dobre i kvalitetne poteze nove vlasti, usprotiviti se lošima.

HSS-ov Glavni odbor zasjedat će iza zatvorenih vrata, a pojedinosti sastanka javnosti će biti prenijete kasno popodne.

Nakon sjednice Glavnog odbora stranka će prigodno obilježiti 99-u obljetnicu utemeljenja, odnosno Dan HSS-a, 22. prosinca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara