Glavni odbor SDP-a sutra odlučuje o unutarstranačkim izborima

Glavni odbor SDP-a sutra odlučuje o unutarstranačkim izborima

Foto: Hina

SUTRA će se sastati Glavni Odbor SDP-a kako bi analizirao rezultate proteklih parlamentarnih izbora i raspisao izbore za čelnog čovjeka stranke u narednom četverogodišnjem mandatu, ali i utvrdilo pravila po kojima će se odvijati izbori delegata za izbornu konvenciju.

Predsjedništvo SDP-a predlaže da se izbori za predsjednika stranke održe 12. ožujka, a izborna konvencija, koja će izabrati ostala stranačka tijela, 2. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik stranke Zoran Milanović će, sukladno zaključcima Predsjedništva, predložiti i izmjenu izbornih pravila za delegate, koji bi se trebali birati preferencijalnim glasovanjem, a kandidirat će se moći svaki član svih lokalnih organizacija. Time se, po riječima člana Predsjedništva stranke Arsena Bauka, onemogućuje "šalabahter demokracija", u kojoj o delegatima odlučuju vodstva lokalnih organizacija, te eliminacija nepoćudnih članova. Očekuje se da će se o toj, ali i o drugim točkama voditi duga rasprava, s obzirom na to da je Milanovićev protukandidat za mjesto predsjednika SDP-a Zlatko Komadina na sjednici Predsjedništva zatražio odgađanje izbora predsjednika za travanj, a usprotivio se novim pravilima za izbor delegata, upozorivši da se "pravila ne mijenjaju usred utakmice".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara