Glavni srpski pregovarač Prištini "na svoju ruku" nudio podjelu Kosova?

Glavni srpski pregovarač Prištini  "na svoju ruku" nudio podjelu Kosova?

Foto: AFP

ČLAN delegacije Prištine u pregovorima sa Beogradom Lirim Grajčevci kazao je kako mu je šef beogradske delegacije Borislav Stefanović obećao da će Srbija priznati Kosovo ako dobije sjeverni dio tog teritorija.

Grajčevci, politički savjetnik kosovskog premijera Thacija, kazao je da mu je Stefanović to ponudio tokom neformalnog razgovora na jednoj od rundi pregovora. Napomenuo je kako podjela Kosova nije spominjana tijekom službenih razgovora dviju delegacija u Bruxellesu, ali da mu ju je Stefanović u kuloarima ponovio više puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Približio mi se i rekao mi: Postavite granicu gdje treba biti i mi ćemo vas priznati dan kasnije", kazao je Grajčevci za TV Klan Kosova.

Stefanović je za agenciju Beta demantirao te navode i nazvao ih "tendenciozno smišljenom viješću kojom Priština želi otežati poziciju Srbije".

"Naravno da nisam to rekao, jer je za Srbiju neprihvatljivo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Sva druga rješenja će biti predmet budućeg dijaloga, a najviše će se pričati o rješavanju problema sjevera Kosova", rekao je Stefanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara