Gliser na Krku usmrtio mladu Austrijanku

Gliser na Krku usmrtio mladu Austrijanku
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U TEŠKOJ pomorskoj nesreći danas popodne u Riječkom akvatoriju od udara glisera smrtno je stradala austrijska državljanka V. H. rođena 1991., priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

MMPI navodi kako je austrijska državljanka stradala u srijedu oko 16 sati 300 metara od obale, ispred mjesnoga hotela u Malinskoj na Krku, gdje je motorna brodica tijekom plovidbe udarila kupačicu koja je nedugo potom preminula.

Počinitelj ove teške pomorske nesreće, ističe MMPI, je voditelj motorne sportsko-rekreativne brodice, hrvatski državljanin, koji je tijekom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu, pri čemu joj je nanio po život opasne ozljede od kojih je nedugo potom preminula.

Testiranjem na prisutnost alkohola u krvi utvrđeno je da počinitelj nije bio pod utjecajem alkohola.

O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, a uzimanje izjave od počinitelja u okviru očevida o uzrocima ove teške pomorske nesreće te saslušanje počinitelja u okviru istrage nastavit će se u četvrtak jer počinitelj, kako se navodi, trenutno nije u dostatnom psiho-fizičkom stanju za davanje izjave, kao ni članovi obitelji poginule djevojke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara