Glogoški se nakon pet mjeseci sjetio zašto je Savska cesta bila blokirana plinskim bocama

Glogoški se nakon pet mjeseci sjetio zašto je Savska cesta bila blokirana plinskim bocama

Foto: Robert Anić/Pixsell

GODIŠNJICA je prosvjeda šatoraša u Savskoj 66, a vođe prosvjeda danas poručuju da će narod na izborima znati smijeniti one koji ignoriraju branitelje i njihova prava. Ističu međutim da će u šatoru ostati neovisno o rezultatima parlamentarnih izbora.

"Hrvatski branitelji poručuju: Ostajemo u Savskoj 66, iznijeli smo naše prijedloge. Oni koji su spremni realizirati, spremni smo razgovarati s njima u cilju rješavanja problema. Ovi izbori su prilika da hrvatski narod pokaže kome će dati mandat na raspolaganje i naravno hrvatski narod je taj koji će odlučiti hoće li oni koji dođu na vlast, hoće li to činiti ili ne. Ako ne, hrvatski branitelji im stoje na raspolaganju," poručio je Glogoški.

On se osvrnuo i na plinske boce kojima je blokirana Savska. Pet mjeseci nakon što je nekolicina šatoraša blokirala Savsku cestu u centru Zagreba plinskim bocama, Glogoški se sjetio zašto je do toga došlo. Milanovića je optužio da je poslao dvojicu pripadnika tajnih službi kako bi nagovorili branitelje da iznesu plinske boce na Savsku ulicu. "Jesu li to isti oni iz tajnih službi koje je Milanović slao i nagovarao da se Đuro Glogoški sastane s njim u Vladi. Neka javnost zna što se događalo u Savskoj 66 godinu dana, i tko je ta osoba koja upravlja vojskom, policijom i pravosuđem. Da smo u Koreji nazvali bi ga diktatorom", kaže Glogoški.

Policija je provela  i istragu zbog plinskih boca na Savskoj, no počinitelji nikad nisu pronađeni. Možda im današnja izjava Glogoškog pomogne u istrazi.

Inače, špekuliralo se kako će Glogoški biti na listi HDZ-a za izbore, Karamarku to ne bi smetalo, no do toga ipak nije došlo.

"Ostajemo u Savskoj"

"Ostajemo u Savskoj 66 do ispunjenja svih naših zahtjeva i vjerujemo da će hrvatski narod 8. studenog ispuniti naš prvi zahtjev, te da ministar branitelja Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ i pomoćnik Bojan Glavašević više neće biti u Ministarstvu branitelja", rekao je Đuro Glogoški danas.

"Braniteljske udruge pokušavale su uspostaviti dijalog s ministrom branitelja Predragom Matićem i premijerom Zoranom Milanovićem, ali stalno smo nailazili na zid. Ova je Vlada prema braniteljima od samoga početka pokazala veliko nepoštivanje i bahatost, konstantno su ignorirali pokušaje braniteljskih udruga da se uspostavi dijalog, istovremeno radeći na omalovažavanju hrvatskih branitelja i Domovinskog rata uz pomoć medija", ustvrdio je Glogoški.

Ministarstvu branitelja i Vladi prioritet nisu bili oni koji su stvarali hrvatsku državu, već oni koji su sudjelovali u oružanoj pobuni. Milanoviću je trebalo 200 dana da ih primi, a do danas nijedan braniteljski problem nije riješen. "Milanović je rekao kako se radi o sitnicama i greškama koje se mogu ispraviti, a pitamo se zašto do danas to nije ispravljeno", kazao je.

Ponovno je ustvrdio da oni koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku primaju mirovine u našoj zemlji, a oni koji nisu zbrinuti na taj način ostvarit će svoja prava kroz Zakon o civilnim žrtvama Domovinskog rata. "Izjednačavanjem žrtve i agresora žele poniziti hrvatskog branitelja i obitelji poginulih branitelja. To nikada nismo niti ćemo prihvatiti", rekao je Glogoški.

Optužio je Vladu i Milanovića da su na njih slali druge branitelje i organizirali neuspješne prosvjede, a do danas nije postavljeno pitanje odgovornosti za slanje hrvatske policije na branitelje na Trgu sv. Marka.

"Sada se izbjeglice dočekuju s hranom i dekama, a hrvatskim braniteljima na Markovu trgu nisu dopustili da im se dostave hrana, lijekovi niti sanitarni čvor. I sada kažu 'mi smo hrvatska Vlada i tražimo još jedan mandat'", rekao je Glogoški.

Upitan hoće li na parlamentarnim izborima dati potporu nekoj političkoj opciji, odgovorio je kako neće jer svaki branitelj "ima svoju glavu" i zna kome će dati svoj glas. "Mnogi branitelji su u različitim političkim opcijama. Mi ne stvaramo podjele, već zajedništvo. Vidjeli smo tko u zemlji stvara podjele", rekao je Glogoški.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara