Glogoški se oglasio o prosvjedu u Vukovaru: "Sramota, sve su ispolitizirali"

Glogoški se oglasio o prosvjedu u Vukovaru: "Sramota, sve su ispolitizirali"
Foto:Miranda Cikotic/PIXSELL

O SUBOTNJEM prosvjedu u Vukovaru oglasio se predsjednik udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški.

Požalio se da su političari sve ispolitizirali te pozvao sve na prosvjed u Vukovaru.

"Političari su uz potporu dijela branitelja ispolitizirali prosvjed"

"Najavljeni prosvjed, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, 13. listopada 2018. godine u Vukovaru izazvao je veliku raspravu kako u hrvatskoj javnosti tako i na političkoj sceni. Na žalost svojim sramotnim ponašanjem političari su, uz potporu jednog dijela braniteljske populacije, ispolitizirali najavljeni prosvjed koristeći ga u dnevno političke svrhe potpuno zaboravljajući na dostojanstvo prema žrtvi", napisao je Glogoški. 

Napisao je i zašto on i njegova udruga dolaze na prosvjed.

"Svojim dolaskom u Vukovar dajemo potporu obiteljima ubijenih hrvatskih žrtava, a svim politikama sadašnjim i budućim još jednom dajemo do znanja da ratni zločin nema zastare i da najteži stradalnici iz Domovinskog rata neće odustati od traženja kazne za sve one koji su počinili zločin u agresiji na Hrvatsku", poručio je Glogoški. 

Na politizaciju se žali isti onaj Glogoški koji je u šatoru 500 dana prosvjedovao protiv  SDP-ove vlasti, dok su ga tapšali HDZ-ovci

Dođite 13. listopada 2018. godine na mirni prosvjed u Vukovar. Zajedno ukažimo institucijama Republike Hrvatske koje su nadležne za procesuiranje ratnih zločina da nismo zadovoljni njihovim radom, jer ni nakon 27 godina nisu kaznile zločince za ubojstva koja su počinili u Domovinskom ratu", poručio je Glogoški i pozvao sve koji dolaze na prosjed, a posebno političare, "da se suzdrže od izjava za medije kako bi dali mogućnost da se čuje glas hrvatske žrtve".

Valja podsjetiti kako se na "politiziranje prosvjeda" žali isti onaj Glogoški koji je u šatoru 500 dana prosvjedovao protiv Milanovićeve vlade, a kojeg je u tom šatoru obilazio tadašnji vrh HDZ-a, skupa s aktualnim ministrom branitelja i predsjednicom države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara