Glumica iz Sopranosa na sudu rekla da ju je Harvey Weinstein silovao

Glumica iz Sopranosa na sudu rekla da ju je Harvey Weinstein silovao
Foto: EPA

GLUMICA Annabella Sciorra svjedočila je danas na suđenju holivudskom mogulu Harveyju Weinsteinu da ju je Weinstein silovao početkom 1990-ih.

Sciorra, najpoznatija po ulazi u seriji Obitelj Soprano, ključni je svjedok na suđenju i najpoznatija članica pokreta MeToo koja će svjedočiti protiv Weinsteina.

Preko 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualno zlostavljanje.

"Ovo ostaje između tebe i mene"

Pedesetdevetogodišnja glumica rekla je na sudu kako je Weinstein upao u njen apartman u Malibuu i silovao je.

"Udarala sam ga šakama i nogama, pokušala sam ga maknuti od sebe", opisala je Sciorra na sudu.

Weinstein je prijetio Sciorri kada su se poslije sreli te joj je zaprijetio da ne smije nikome reći za silovanje.

"Ovo ostaje između tebe i mene", rekao je smiješeći se Weinstein iako je njegov ton bio vrlo prijeteći, rekla je Sciorra na sudu.

Weinstein je slušao Sciorrino svjedočenje u tišini te je ponekad zapisivao bilješke. U sudnicu je došao ranije s asistentom, ali nije koristio hodalicu kao u prethodnim tjednima.

Optužbe koje su iznijele Sciorra i četiri druge žene nisu kažnjive za Weinsteina jer je nastupila zastara, ali se tužitelji nadaju da će ta svjedočenja pokazati obrazac Weinsteinova predatorskog ponašanja.

Prijeti mu doživotni zatvor

Njujorški tužitelji počeli su jučer iznositi optužbe protiv Weinsteina, opisujući bivšeg filmskog producenta kao silovatelja. Suđenje je počelo 6. siječnja i moglo bi trajati još šest tjedana.

Weinstein se izjasnio da nije kriv po optužbi za napastovanje dviju žena. Čeka ga život u zatvoru bude li osuđen za najozbiljniju optužbu, predatorski seksualni napad.

Od 2017. više od 80 žena optužilo ga je za seksualna nedjela, što je pokrenulo pokret #MeToo u kojemu žene iznose javne optužbe protiv moćnih ljudi u poslovnom svijetu, te svijetu zabave i politike.

Weinstein, koji je izmijenio neovisnu filmsku industriju kritički hvaljenim filmovima poput Engleskog pacijenta i Zaljubljenog Shakespearea, osporio je optužbe i rekao da su seksualni susreti bili s pristankom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara