Otkaz Elizabeti Gojan sud proglasio nezakonitim, HRT je mora vratiti na posao

Otkaz Elizabeti Gojan sud proglasio nezakonitim, HRT je mora vratiti na posao

Foto: FAH

OTKAZ kojeg je HRT uručio Elizabeti Gojan je nezakonit, odlučio je Općinski radni sud u Zagrebu i izrekao privremenu mjeru kojom se traži da se dugodišnja novinarka i urednica u roku od osam dana vrati na radno mjesto komentatorice HRT-a.

Na nepravomoćnu presudu je reagiralo Hrvatsko novinarsko društvo koje je pozdravlja odluku suda te se nada se da će ona biti potvrđena i u drugom stupnju.

"Novinarima se ne smije zabranjivati da javno istupaju, jer je njihova profesionalna, pa i Ustavna obveza da  to čine. Posljedica ovakvih drastičnih mjera širenje je autocenzure, što je najveća prijetnja novinarstvu, javnosti, slobodi izražavanja i demokraciji", navodi se u prioćenju HND-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Gojan je otkaz uručen u ožujku prošle godine zbog verbalnog delikta i neovlaštenog istupanja.

Otkaz je tada zbog istog razloga dobila i Hloverka Novak-Srzić kao epilog buke koja se podigla nakon inauguracije Kolinde Grabar Kitarović.

Mediji bliski HDZ-u tada su pokrenuli hajku protiv Gojan tvrdeći da je prijenos inauguracije odradila neprofesionalno. Aktivirala se i Novak Srzić, koja je pokrenula peticiju kojom je tražila sankcije za Gojan.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara