Gong poziva na promatranje izbora u Osječko-baranjskoj županiji

GONG je danas pozvao građane s područja Osječkobaranjske županije da im se pridruže u promatranju izbora za članove županijske skupštine Osječkobaranjske županije koji će se održati 18. siječnja. L

Građani koji žele kao GONG-ovi aktivisti promatrati izbore mogu se prijaviti na broj telefona 060 20 20 20 ili na internet adresu GONG-a www.gong.hr najkasnije do srijede 14. siječnja, navodi se u priopćenju što ga je potpisala predsjednica GONG-a Suzana Jašić.

Na web stranicama GONG-a može se pronaći i brošura o izborima za županijsku skupštinu Osječko-baranjske županije koja će biti distribuirana na javnim mjestima u svim gradovima županije tijekom subote 17. siječnja.

GONG će tijekom ovoga tjedna organizirati dva "Građanska sata" na radio postajama putem kojih će građanima proslijediti potrebne informacije o izbornom procesu. Za pitanja i dojave građanima će također biti otvoreni svi GONG-ovi uredi, telefoni i e-mailovi.

Pravo glasa na izborima 18. siječnja imaju svi hrvatski državljani s navršenih 18 godina koji imaju prebivalište na području Osječko-baranjske županije, a oni će na izborima 18. siječnja izabrati 47 članova Županijske skupštine.

Birališta se otvaraju u 7 a zatvaraju u 19 sati, a svim biračima koji se zateknu na biralištu prije zatvaranja bit će omogućeno glasovanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognanici i raseljene osobe glasuju prema mjestu prebivališta, a ako stanuju izvan mjesta prebivališta Ured za prognanike nadoknadit će im putne troškove do njihovog biračkog mjesta.

Za sve dodatne informacije prognanici se mogu obratiti u osječki Ured za prognanike, na broj telefona 031 211 665.

U slučaju da birač nije upisan u popis birača, svoje pravo glasa na dan izbora može ostvariti glasovanjem uz potvrdu koja se dobiva u uredu za opću upravu grada ili općine.

Matični uredi izdaju potvrde o punoljetnosti birača koji su nakon zaključenja popisa birača navršili 18 godina, a policijske postaje izdaju potvrde o prebivalištu birača koji su nedavno prijavili prebivalište.

(Hina) pp/mt az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara