"Good bye, Lenin!" njemački kandidat za Oscara

FILM "Good Bye, Lenin!" redatelja Wolfganga Beckera njemački je kandidat za Oscara u kategoriji filma izvan engleskog govornog područja, objavio je ovih dana Savez za izvoz njemačkog filma u Muenchenu.

Žiri je obrazložio kako je Becker uspio modernim filmskim jezikom progovoriti vedro i osjećajno o vrućoj temi njemačke poslijeratne povijesti i povijesnim dimenzijama.

"Good Bye, Lenin!" je tragikomedija koja govori o padu komunističke DR Njemačke i već je dobila mnoge domaće i međunarodne nagrade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beckerov film pretvorio se u uspješnicu na njemačkim kinoblagajnama kad je u okviru međunarodnog filmskog festivala u Berlinu osvojio nagradu Plavi anđeo za najbolji europski film

Imena pet filmova nominiranih za Oscara u kategoriji filmova izvan engleskog govornog područja američka Akademija filmskih znanosti i umjetnosti objavit će 27. siječnja 2004, a Oscari će biti dodijeljeni 29. veljače sljedeće godine.

U kategoriji najboljeg stranog filma 2003. godine Oscar je pripao njemačkom filmu "Nigdje u Africi" redateljice Caroline Link.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara