Google će potrošiti više od milijarde dolara na novi kampus u New Yorku

Google će potrošiti više od milijarde dolara na novi kampus u New Yorku
Foto: Epa

GOOGLE će investirati više od milijarde dolara u novi kampus u New Yorku, objavila je tvrtka u svom blogu.

Googleov plan za proširenjem najavljen je nakon što je Amazon nedavno najavio sličnu investiciju i proširenje tvrtke u New Yorku, prenio je Reuters.

Znatno će povećati broj zaposlenih u New Yorku

Novi Googleov kampus izgradit će se na površini od 158.000 četvornih metara. Imat će dvije zgrade u ulici Hudson te poslovni prostor na Manhattanu (Washington Street). 

Novi kampus bit će glavno sjedište Googleovog marketinškog odjela za prodaju (Global Business Organization). 

Očekuje se da bi se dvije zgrade u ulici Hudson trebale dovršiti do 2020. godine, a poslovni prostor na Manhattanu do 2022.

Googleovo predstavništvo u New Yorku trenutno ima više od 7.000 zaposlenih. Nakon što se izgradi novi kampus, broj zaposlenih se planira i više nego udvostručiti.

Više najjačih tehnoloških tvrtki gradi kampuse

U Reutersovom izvještaju je navedeno kako je Googleov plan identičan investicijskim planovima drugih američkih tehnoloških divova. Poput Applea, koji je prije nekoliko dana najavio ulaganje milijarde dolara u izgradnju kampusa u gradu Austinu, u državi Teksas.

Prošli mjesec Amazon je najavio otvaranje novih ureda u New Yorku i Washingtonu te zapošljavanje 25.000 ljudi.

Reuters je istaknuo kako su američke korporacije pod pritiskom administracije Donalda Trumpa da stvore više radnih mjesta kod kuće.

Naime tvrtke, koje su preselile poslovanje iz države ili zatvorile američke tvornice, predsjednik Trump je oštro kritizirao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara