Goran Marić: Dobavljači nemaju razloga strahovati, bit će u potpunosti isplaćeni

Goran Marić: Dobavljači nemaju razloga strahovati, bit će u potpunosti isplaćeni

Foto: FAH

MINISTAR državne imovine Goran Marić izjavio je u subotu u Maslenici kako vjeruje da će banke, dobavljači i povjerenik naći način za normaliziranje funkcioniranja sustava Agrokora, a smatra da do ovako teške situacije ne bi došlo da je bilo "potrebne razine odgovornosti mnogih institucionalnih predstavnika".

Marić je niječno odgovorio na upit novinara je li Agrokor nakon aktivirajna Zakona u postupku prinudne uprave u nadležnosti njegova ministarstva. "Ne, nije! Zakon je stupio na snagu, zakon regulira svu proceduru i u ponedjeljak će Vlada na zahtjev Trgovačkog suda predložiti povjerenika," rekao je.

"Vjerujem da će sljedeći tjedan krenuti redovna opskrba svih dobavljača svim tvrtkama u sustavu i da će banke, dobavljači i povjerenik naći zajednički način kako cijeli sustav vratiti u normalno funkcioniranje da bi se spasila radna mjesta, da bi se spasio gospodarski sustav," rekao je.

"Dobavljači nemaju razloga strahovati, dobavljači će biti u potpunosti plaćeni," kazao je zamoljen da komentira tvrdnje oporbe da "lex Todorić" više ide na ruku bankarima nego dobavljačima.

Marić je rekao kako ne može komentirati najavu zastupnika Mosta Mire Bulja da će osobno podnijeti prijavu protiv guvenera HNB-a Borisa Vujčića zbog izostanka kontrole financijske stabilnosti.

"Ne mogu komentirati tuđe poteze takve prirode, ali sigurno je izostala potrebna razina odgovornosti mnogih institucionalnih predstavnika jer inače ne bi došlo do ovako povijesno najteže gospodarske situacije u Hrvatskoj", rekao je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara