Gospić- Premijer Sanader otvorio odjele u Općoj bolnici i novoizgrađeni dio Doma za starije

HRVATSKI premijer dr. Ivo Sanader danas je u Gospiću prije redovite sjednice Vlade predao na korištenje novi dio Doma umirovljenika, a u Općoj bolnici Odjel CT dijagnostike i obnovljeni odjel ginekologije.

U gospićkoj bolnici njen ravnatelj dr. Darko Milinović izvijestio je premijera Ivu Sanadera, ministra zdravstva Andriju Hebranga i ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor o obnovi te zdravstvene ustanove koja je dala golem doprinos u skrbi za ranjenike i hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Premijer je osim obnovljenog ginekološkog odjela u gospićkoj bolnici otvorio i novi Odjel CT dijagnostike pa se sada i u Gospiću može obaviti pregled cijelog organizma.

Obraćajući se nazočnima u prigodi otvaranja novog djela Doma za starije osobe, čija izgradnja stajala oko 23 milijuna kuna premijer je rekao kako su današnja otvaranja u Gospiću "dokaz povezanosti početka života i zrelije dobi čovjeka, a to je i najbolji dokaz kako hrvatska Vlada poštiva život",

Premijer Sanader osvrnuo se i na obveze Vlade u rješavanju duga prema umirovljenicima. Istaknuo je da će hrvatska Vlada problem duga koji je umirovljenicima bio uskraćen iz prošlosti riješiti formiranjem fonda u koji bi se prenijele najbolje dionice kojima bi se dug podmirio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima gradova, općina i gospodarstvenicima Ličko- senjske županije o projektima čije bi ostvarivanje trebalo potaknuti ukupni razvoj Ličko-senjske županije- Žušanija posljednjih godina bilježi pomake u razvoju obiteljskih gospodarstava i poduzetništva, za što je u suradnji s nadležnim ministarstvima u obliku povoljnih zajmova izdvojeno 116 milijuna kuna.

U razgovorima je bilo riječi i o poslovnim zonama koje će se uređivati na 20-ak lokacija u Županiji.

Poslijepodne u Gospiću će se održati i redovna sjednica hrvatske Vlade na kojoj će, kako je najavio premijer Sanader, među ostalim biti donesena i odluka o osnivanju instituta za krš u kojem bi se za cijelo područje Hrvatske izučavao fenomen krša.

(Hina) xkp yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara