Gospić: S ogorčenjem primljena odluka o kazni Oreškoviću, Norcu i Grandiću

ODLUKA o izricanju kazni na riječkom Županijskom sudu Tihomiru Oreškoviću, Mirku Norcu i Stjepanu Grandiću primljena je danas s ogorčenjem među članovima Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata Ličkosenjske županije, izjavio je predsjednik Stožera bojnik Milan Maras.

Dodao je da Stožer od početka prati suđenje "gospićkim herojima Domovinskog rata i skrbi se za financiranje njihova odvjetničkog tima".

Ne želeći komentirati odluku suda "kojom je šokiran", gospićki gradonačelnik Milan Kolić očekuje da će Vrhovni sud nakon žalbenog postupka odluku o izrečenim kaznama smanjiti, odnosno ukinuti.

"Oslobađajuća presuda prvo za Milana Čanića, a danas i za Ivicu Rožića, primljena je s olakšanjem i dokaz je da je bilo niz insinuacija o navodnim zlodjelima kojima se teretilo heroje Domovinskog rata, časnike Hrvatske vojske, koji su organizirali obranu Gospića od srpskog agresora", rekao je gradonačelnik Gospića Milan Kolić.

Orešković, tadašnji tajnik Kriznog štaba za Liku, Norac, tadašnji zapovjednik 118. gospićke brigade HV-a, i Grandić, zapovjednik perušićke bojne 118. brigade, osuđeni su danas za ratni zločin počinjen nad civilima, pretežno srpske nacionalnosti, na gospićkom i karlobaškom području 1991.

(Hina) kp dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara