GOSPODARSKI FORUM SJEVER-JUG EUROPE NA BRIJUNIMA OD 7. DO 9 RUJNA

Na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, od 7. do 9. rujna na Brijunima će biti održan 4. Gospodarski forum Sjeverna Europa Južna Europa (North South Europe Economic Forum), priopćilo je u petak Ministarstvo za europske integracije. L

Organizatori 4. Foruma su Odbor za vanjske gospodarske odnose iz Istanbula i Institut za europske poslove iz Dusseldorfa, kaže se u priopćenju.

Forum je pokrenut 2000. godine na inicijativu bivšeg finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija, koji je i počasni predsjednik Foruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosad su održana tri Foruma, u Istanbulu, Ateni i Stockholmu.

Prema priopćenju, Forum je mjesto susreta vodećih gospodarstvenika i političara. Na njemu se u neformalnoj atmosferi razmatraju opcije, procjenjuju očekivanja i definiraju prepreke razvoju međunarodnih gospodarskih odnosa. U ovogodišnji Forum uključit će se i Italija i Hrvatska.

Istaknuti gospodarstvenici i državni dužnosnici iz 22 države okupit će se na ovogodišnjem Forumu posvećenom uspostavi dijaloga između država članica i nečlanica Europske unije radi promicanja potencijala za suradnju između dviju regija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara