Gost isprovocirao novinarku N1 u emisiji uživo, pogledajte što mu je rekla

Gost isprovocirao novinarku N1 u emisiji uživo, pogledajte što mu je rekla
Screenshot: N1

NOVINARKA N1 televizije Emela Burdžović začepila je usta odvjetniku Fahrudina Solaka, glavnog aktera velike afere koja ovih dana potresa Bosnu i Hercegovinu.

Riječ je o nedavno suspendiranom ravnatelju entitetske Uprave Civilne zaštite koji je s funkcije morao otići zbog afere Respiratori. 

Solakov odvjetnik Kadrija Kolić proteklih dana u javnosti na svako pitanje o aferi odgovara prijetnjama i napadima uz najave pravnih posljedica. Kolić se bahato ponašao i u javljanju spomenutoj novinarki, zbog čega mu ona nije ostala dužna. 

Solak je bio među ključnim osobama čija je zadaća u protekla dva mjeseca bila utvrđivati i provoditi mjere nužne za suzbijanje epidemije covida-19, a u kratkom vladinom zaključku stoji kako je on suspendiran "do okončanja aktivnosti pokrenutih u vezi s postupkom javnih nabavki".

Afera Respiratori dobila i nastavak

Solak je ranije sam predložio vladi da ga suspendira nakon što se ispostavilo da je njegovom odlukom posao nabave stotinu respiratora za bolnice u Sarajevu, Mostaru i Tuzli povjeren tvrtki "Srebrena malina", registriranoj za uzgoj i preradu voća i povrća čiji je vlasnik Fikret Hodžić, poznat jedino kao voditelj reality showa na jednoj lokalnoj televiziji.

Danas su mediji u BiH otkrili novu veliku stvar u aferi Respiratori. Naime, iako je Solak ostao bez funkcije ravnatelja entitetske Uprave Civilne zaštite, on za to još uvijek prima plaću, a ostao je i šef Kadrovske komisije SDA Novo Sarajevo, u koju je postavljen prije tri mjeseca. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara