Gotovina koristio identitet osobe povezane s HV-om, policijom i POA-om

OSIM putovnice na ime Kristian Horvat, s kojom je general Ante Gotovina prije uhićenja proputovao nekoliko kontinenata, poznato je da je koristio i još jedne lažne dokumente, i to na ime Stjepan Senčić. Kako je u nedjelju potvrđeno iz MUP-a, Stjepan Senčić, čije je ime koristio Gotovina, preminuo je 28. lipnja 1996. godine.

Senčić je bio zaposlen kao plinoinstalater u Gradskoj plinari, a upravo je bizarno kako su članovi njegove obitelji redom zaposleni u policiji, HV-u i POA-i. Naime, kako javlja Jutarnji list, kćer preminulog Senčića radi u Policijskoj upravi zagrabačkoj, jedan zet zaposlen je Protuobavještajnoj agenciji, dok je drugi natporučnik u HV-u.

MUP još uvijek ne može službeno potvrditi gdje je sve i kada Gotovina koristio identitet Stjepana Senčića. Njegova supruga Božica Senčić u prvi tren nije povezala da se radi o imenu njezina muža.

"Da, čula sam u subotu popodne na vijestima ime Stjepan Senčić, ali ga u prvom trenutku nisam povezala sa svojim suprugom." - kazala je Božica, koja je novinarki Jutarnjeg lista pokazala i Stjepanovu putovnicu broja 07225520.

General Ante Gotovina u ponedjeljak oko 13 sati trebao bi se po prvi put pojaviti pred Haaškim sudom. Tim njegovih odvjetnika na čelu s Marinom Ivanovićem izjavio je da očekuju fer i korektno suđenje.

"Imamo povjerenja u Haški sud. Dokazat ćemo da Gotovina ne može odgovarati za zločine koji su se dogodili nakon operacije Oluja." - rekao je Ivanović.

Luka Mišetić, američki odvjetnik Ante Gotovine koji se nalazi na putu u Haag, kazao je kako je telefonom razgovarao s Gotovinom nakon njegova dolaska u pritvor, te potvrdio da će se general u ponedjeljak izjasniti o krivnji i da neće koristiti mogućnost dodatnog izjašnjavanja u roku 30 dana.

"General Gotovina će se na prvom pojavljivanju izjasniti da nije kriv." - poručio je Mišetić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara