Gotovina se krije u Zagorčevoj vili u St. Mareinu im Mürztalu

Gotovina se krije u Zagorčevoj vili u St. Mareinu im Mürztalu

HAŠKI optuženik general Ante Gotovina krije se u vili umirovljenog generala Vladimira Zagoreca u ulici Garterweg 57 u St. Mareinu im Mürztalu, štajerskom skijalištu sat i pol vožnje udaljenom od Beča.

Otkada je izišao Gotovinin intervju u Nacionalu ne prestaju nagađanja s kojeg mjesta se odbjegli general obratio javnosti.

Neimenovani izvor blizak Haaškom tužiteljstvu izjavio je za Vjesnik kako je Marein im Mürztal posljednje poznato boravište generala Gotovine. Na toj adresi nalazi se vila koju koristi umirovljeni general Zagorec, bivši glavni logističar MORH-a i direktor tvrtke Alan.

Nakon istupa predsjednika Stjepana Mesića i njegovih nastojanja da pomogne Gotovini, većina analitičara zaključila je da su poduzetnički krugovi bliski Predsjedniku zaslužni što je Gotovina odlučio progovoriti.

Intervju s Gotovinom navodno su pripremili umirovljeni general Vladimir Zagorec, poduzetnik Hrvoje Petrač i savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Mesića Željko Bagić. Špekulira se da je operaciju vodio Bagić. Navodno je on najviše utjecao na predsjednika Mesića, ali i potpredsjednika Vlade Gorana Granića kada su se imenovali šefovi tajnih službi, a u izvrsnim je kontaktima s Ivom Pukanićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Begića se moglo vidjeti i u povjerljivim razgovorima s poduzetnikom Hrvojem Petračem.

Prema Vjesnikovu izvoru, u vili u St. Mareinu im Mürztalu za vrijeme ubojstva Vjeka Sliška boravio je i Petrač, veliki prijatelj Zagorca. Također je poznato da su Pukanić i Petrač veliki prijatelji.

Potpredsjednik hrvatske Vlade zadužen za suradnju s Haaškim sudom Goran Granić izjavio je prije dva dana kako ima nekih pretpostavki da je general Gotovina u Austriji. Kategorički je odbacio mogućnost da se Gotovina krije u Hrvatskoj.

 

Nakon Granićeve izjave, austrijska policija oglasila se priopćenjem da se hrvatski general ne krije u toj zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara