Plenković najavio jednostavniji porezni sustav

Plenković najavio jednostavniji porezni sustav

Foto: FAH

PREDSJEDNIK HDZ-a Andrej Plenković najavio je kako se u HDZ-u radi na pojednostavljenju poreznog sustava. Pojedinosti nije želio iznositi, no najavio je da će HDZ-ov program biti predstavljen do kraja idućeg tjedna.

"Postoji radna skupina koju vodi Zdravko Marić, ministar financija (…). Radna skupina ide za pojednostavljenjem našeg poreznog sustava, za rasterećenjem sustava koji će na taj način generirati i dovoljan prihod proračuna i smanjiti opterećenje građana i poduzetnika. O tome ćemo sada imati prezentaciju naše radne skupine koju vodi Ivana Maletić. Kada program bude gotov i usuglašen sa strankama koje će ići sa nama u izbore, mi ćemo ga predstaviti javnosti, to će biti do kraja idućeg tjedna", rekao je Plenković nakon što se u Središnjici HDZ-a sastao sa šefovima diplomatskih misija država sa sjedištem u Zagrebu.

Nije otkrio koji bi se porezi eventualno mogli smanjiti. "To će Ivana Maletić reći idući tjedan“, odgovorio je novinarima.

Ipak, navodi kako je u „srži“ programa kvalitetan gospodarski rast i razvoj, najavljuje da će se u prvi plan staviti zapošljavanje mladih, dostojanstven život umirovljenika, porezna reforma i konjunktura koja će omogućiti puno veći rast BDP-a do konca mandata buduće vlade.

Čvrsto pozicioniranje na desnom centru

Govoreći o sastanku s veleposlanicima, Plenković kaže da se željelo u izravnoj komunikaciji predstaviti osnovne smjernice političkog djelovanja uoči parlamentarnih izbora, prenijeti glavne poruke koje se odnose na HDZ-ove prioritete, a to je vratiti vjerodostojnost stranci koja je članica Europske pučke stranke, čvrsto ju pozicionirati na desnom centru i dati doprinos europskoj matici.

"Drugo, rekli smo da želimo biti stranka koja će pridonijeti stabilnosti, rekli smo i da želimo naglasiti  segment pravne sigurnosti što znači učinkovito pravosuđe, javnu upravu i borbu protiv korupcije", izjavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi da su reakcije veleposlanika na program bile pozitivne, a na pitanje hoće li u njemu biti prostora za obećanje od tisuću eura za svako novorođeno dijete odgovara da će HDZ-ova  vlada ići će za tim da pomogne opstojnost hrvatskog naroda i da pomogne obiteljima i smanji negativni prirodni priraštaj.

O listama idući tjedan

Plenković je najavio da će HDZ o kandidacijskim listama za parlamentarne izbore odlučivati idućeg tjedna te ponovio kako je otvoren za suradnju s Mostom.

"Danas smo uputili dopis županijskim i zagrebačkoj gradskoj organizacijama HDZ-a, kao i stranačkim zajednicama, apostrofirali smo nužnost da se vodi računa o ravnopravnosti spolova, a o listama ćemo nakon toga odlučivati idućeg tjedna", rekao je Plenković.

Glede pregovora s mogućim HDZ-ovim partnerima, kaže da još uvijek traju neke konzultacije i da će javnost sve znati na vrijeme.

Zadovoljan je istraživanjima o snazi političkih stranaka koja pokazuju rast popularnosti HDZ-a.

"U odnosu na kraj lipnja, kada je potpora HDZ-u bila nešto iznad 21 posto, sada je skočila na 31, 6 posto, što znači da smo na svaka tri birača dobili još jednoga", izračunao je Plenković i naglasio da je time postignut ključan cilj HDZ-ove unutarstranačke kampanje.

"Ostvarili smo vrlo veliki napredak i u vraćanju vjerodostojnosti HDZ-a, novog smjera i preduvjete za odličnu izbornu utakmicu u koju idemo sa velikom ambicijom i ambicijom da pobjedimo", poručio je šef HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara