Splitska policija pripremila sačekušu razbojniku, a on im opljačkao poštu ispred nosa

Splitska policija pripremila sačekušu razbojniku, a on im opljačkao poštu ispred nosa

Foto: Index

SPLITSKA policija sinoć je bila na svega par metara od razbojnika koji je upravo opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Ulici Domovinskog rata. Poslovnica je opljačkana pet dana ranije i policija je postavila zasjedu u blizini u slučaju da se razbojnik vrati po još novca.

Razbojnik je u poštu navratio malo prije zatvaranja. Trojica policajaca u civilu čekala su u blizini. Razbojnik im je odmah bio sumnjiv kada su ga primijetili kako izlazi iz pošte. Bio je pretoplo odjeven za ne baš prehladnu splitsku noć.

Iz niskog starta dao se u bijeg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stani", povikali su mu. Razbojnik se zaustavio. "Lezi!" naredili su mu. Isprva se činilo kako će razbojnik poslušati. Spustio se prema podu. Čini se da je u tih par sekundi procijenio da policajci presporo reagiraju. Pokupio je i torbu i oružje i iz niskog starta dao se u bijeg. Jedan od policajaca izvukao je pištolj i zapucao dvaput u zrak u nadi da će prestrašiti bjegunca.

To se ipak nije dogodilo. Razbojnik je u trku zamaknuo iza ugla prema prolazu koji vodi do trgovačkog centra Joker i Prvoj policijskoj postaji koja se nalazi u neposrednoj blizini. Policajci su se zatrčali, ali zaludu, razbojnik je za njih bio prebrz.

Prespora reakcija

Sinoć je u pošti napravljen očevid, a danas se započelo s istragom postupanja trojice policajaca koji su bili na svega par koraka od razbojnika s plijenom i oružjem. Za sada je zaključeno kako je sve bilo dobro napravljeno do trenutka kada je razbojnika trebalo uhititi. Pokušat će se ispitati zbog čega je reakcija policajaca bila prespora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara